28 stu 2023
Maja Perinović deveta na EP -u u cestovnom biciklizmu u danskom Herningu
Naslovna slider

Maja Perinović deveta na EP -u u cestovnom biciklizmu u danskom Herningu

Izvrstan nastup na Europskom juniorskom prvenstvu u cestovnom biciklizmu u danskom Herningu ostvarila je predstavnica Biciklističkog kluba Zadar, Maja Perinović.

Maja je osvojila deveto mjesto, a uoči samog prvenstva želja joj je bila biti među petnaest najboljih vozačica. Svoju želju je i nadmašila, te očekivano zadovoljstvo nije skrivala.

“Presretna sam, plasman u top 10 na Europskom prvenstvu je super rezultat i veliki motiv za dalje. Za nešto ovakvo sam se i pripremala i drago mi je da je sve uloženo dalo truda”.

Uvjeti na stazi bili su daleko od idealnih.

“Bilo je u početku hladno jer je start bio dosta rano i nekoliko puta tijekom utrke je padala kiša tako da je sve bilo mokro i puno se padalo. Trebalo je biti što više naprijed u grupi da se izbjegnu padovi. To mi je čak i poslo za rukom, posebno u prvih 50km. U zadnjih 10km bilo je 3 ili 4 pada pokraj mene, ali uspijela sam nekako sve izbjeći. Bila sam sama u utrci, bez drugih vozačica iz reprezentacije tako da mi je bilo dosta teško proći naprijed prije završnog sprinta pa je zbog toga još teže doći do dobrog plasmana. Sprint je bio dosta težak jer je bio jak vjetar u prsa”.