03 pro 2023
M. Goleš: „Boks je moj život, uživam u svakoj borbi i dokle god je tako, nema stajanja“.
Borilački

M. Goleš: „Boks je moj život, uživam u svakoj borbi i dokle god je tako, nema stajanja“.

Nakon šest mjeseci pauze u ring će uskoro opet ući zadarski profesionalni boksač, Marino Goleš. Njega 12. kolovoza očekuje nastup na 15. Boksačkom memorijalnom turniru „Danijel Kalanj“ u Maloj Buni.

Kako stvari stoje protivnik bi mu trebao biti Branislav Plavšić iz Novog Sada.

„Istina, iako ja više ne vjerujem baš u to. Dosta puta su se ti protivnici znali mijenjati i dan uoči meča, međutim, iskreno nije me niti briga tko će biti s druge strane. Iznimno sam motiviran i samo me pobjeda zanima“.

Dvadeset devet mečeva u profi karijeri odradio je Marino, zabilježio je 20 pobjeda uz 9 poraza. Ljubav prema boksu, unatoč već 36 godini i dalje ga drži.

„Boks je moj život, jednostavno uživam u svakoj borbi i dokle god je tako, nema stajanja“.

Pripreme za ovaj meč jesu li odrađene kako je i planirao.

„Jesu, iako je stvarno bilo teško.  Pod vodstvom trenera Robija Modrića odradili smo i sparinge u Italiji i Njemačkoj. Nije bilo lako, ali znam što želim i za što se spremam tako da sam dosta uložio u ovaj meč. Osjećam se odlično i jedva čekam početak borbe“.

Pobjedom bi Marino stigao do jedne jako zanimljive borbe.

„Sada moram pobijediti da bih 14. listopada u Ljubljani izašao u ring Dannyu Williamsu. Riječ je o čovjeku koji je srušio jednog Mike Tysona a i boksao je protiv Vitaiya Klička, Dereka Chisore. Želim taj meč i sve ću napraviti da do njega i dođe“.