19 tra 2024
S. Žunić: Finale Svjetskog prvenstva je cilj a tamo je onda sve moguće
Naslovna slider

S. Žunić: Finale Svjetskog prvenstva je cilj a tamo je onda sve moguće

Vrhunac sezone je ispred zadarskog bacača kugle, Stipe Žunića.  Stipe ove srijede odlazi put Londona gdje će od 4. do 13. kolovoza biti održano 16. Svjetsko prvenstvo u atletici.

Pripremnim dijelom , svojim nastupima te formom Stipe može biti zadovoljan.

„Apsolutno, cijela godina je bila iznad očekivanja. Trenirao sam dosta i to pametno, maksimalno sam bio fokusiran na svaki detalj. Sve to dalo je i rezultata. Bacao sam kao nikad do sada, podignuo sam svoje daljine za čak jedan metar, a dva puta sam i rušio državni rekord. Odlično se osjećam i spreman sam“.

Konkurencija je strašna, a i cijela ova sezona u bacanju kugle donijela je mnogo vrhunskih ostvarenja.

„Ja u London dolazim s trinaestim rezultatom u svijetu. Moj cilj je biti bolji od toga što znači izboriti ulazak u finale. Tamo je sve moguće. Očekujem jedno jako zanimljivo natjecanje, čak četvero mojih suparnika je ove sezone bacilo kuglu dalje od 22 metra što je do sada nezapamćeno.  To Vam sve govori, čast je biti u tom uglednom društvu. To mi je sve dodatna motivacija da i ja bacam opet daleko.  Svaki hitac dalje od 21 metra može donijeti borbu za medalju i trebao bi jamčiti ulazak finale. To je prvi cilj i želim ga ispuniti“.

Zdravstveno stanje.

„Pa uvijek me nešto malo boli, hahah, ali to je normalno i sastavni dio sporta. Glavno da me ništa ne sputava da budem pravi onda kada to budem trebao i biti. Jako sam ambiciozan i gladan uspjeha.“

Kvalifikacije su na rasporedu u subotu u jutarnjem terminu dok je veliko finale dan kasnije kako i dolikuje u puno ugodnijem večernjem ambijentu. Stipe, sretno.