03 pro 2023
Neven Plantak trener KK Jazine Arbanasi
Košarka

Neven Plantak trener KK Jazine Arbanasi

Novi Premijer ligaš Košarkaški klub Jazine Arbanasi danas je predstavio stručni stožer s kojim će krenuti u novu sezonu. Trener košarkaša Jazina tako je postao stari znanac, Neven Plantak, dojučerašnji strateg Jakov Borčić bit će njegov pomoćnik i sportski direktor. Na mjesto voditelja Omladinskog pogona postavljen je Josip Plantak.

Što su sebi postavili za cilj, Neven Plantak kaže.

“Osnovni cilj je ostanak u Premijer ligi. Imamo problema kao i sve ostale ekipe po pitanju budžeta, ali pokrit ćemo se koliko budemo mogli. Napravit ćemo sve što budemo mogli da izborimo ostanak. Drugi cilj je organizirati sve mlađe selekcije i vjerujem da će to biti na visokoj razini.”

Igrački kadar još se ne zna. To će biti također zahtjevan posao.

“Kraj je sedmog mjeseca i da smo u normalnoj državi već bi se nešto znalo, ali mi smo u Hrvatskoj i još uvijek je rano za pojedine ABA-ligaše, a kamoli za nas. S nekim smo igračima pričali i mislim da ćemo na kraju složiti dobru ekipu s kojom ćemo izboriti ostanak. O imenima ne mogu jer je još prerano, ali će se riješiti kroz kolovoz. 7. kolovoza započinjemo s neobveznim individualnim treninzima gdje su pozvani svi slobodni igrači iz Zadra da dođu na trening i probu. Nastojat ćemo da ‘gro’ ekipe bude iz Zadra, a ako u tome ne uspijemo, tražit ćemo igrače i van Zadra. Također, istog datuma započinjemo s upisima igrača u svim omladinskim kategorijama.”