28 ruj 2023
Hrvatske svjetske igre – Zlatna medalja za člana TK Zadar, Franju Gucića
Borilački

Hrvatske svjetske igre – Zlatna medalja za člana TK Zadar, Franju Gucića

U organizaciji Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Hrvatskog svjetskog kongresa te pod visokim pokroviteljstvom Kolinde Grabar Kitarović, predsjednice Republike Hrvatske, u Zagrebu su održane IV. Hrvatske svjetske igre –  amatersko sportsko natjecanje na kojemu sudjeluju Hrvati i njihovi potomci iz cijelog svijeta.

Uz već tradicionalan slogan JEDNO JE SRCE, JEDNA JE HRVATSKA, ovogodišnje Igre okupile su najveći broj sudionika do sada – preko 1000 natjecatelja iz cijelog svijeta te 150 natjecatelja  iz Republike Hrvatske. Taekwondo natjecanje je održano u dvije discipline;  tehnika-forme i borba. Nastupili su predstavnici Francuske, Bosne i Hercegovine , Kosova i Hrvatske

ČlanTK Zadar, Franjo Gucić je nastupio u taekwondo borbi. Predstavljao je  „Zajednicu Hrvata porijeklom iz Janjeva sa Kosova“ najstariju hrvatsku dijasporu, a obzirom da je sada u vojsci predstavljao je svoju vojnu postrojbu a i svoj matični Taekwondoklub Zadar. Nastupio je u kategoriji  do 80 kg. Prvu borbu protiv Ivana Maloče dobio je bez borbe a kasnije u finalu protiv Luke Skendera pobijedio je 11:6 te osvojio PRVO MJESTO I ZLATNU MEDALJU.