28 ruj 2023
Dominik Mavra godinu dana u Joventutu!
Košarka

Dominik Mavra godinu dana u Joventutu!

Zadarski košarkaš Dominik Mavra, koji je do nedavno branio boje skopskog Karpoš Sokolija, iduću sezonu provest će u jednoj od najjačih liga na svijetu, španjolskoj ACB ligi. 23-godišnji Mavra potpisao je jednogodišnji ugovor s Joventutom, klubom iz pokrajine Badalona, koji je u sezoni 1993/94 osvojio Euroligu čime je ostvaren i najveći uspjeh u povijesti kluba.

„Potpisao sam za Joventut jer smatram da je to najbolja opcija za mene u ovom trenutku. Nisam gledao samo financijsku stranu ugovora već da izađem na inozemno tržište za po mene u najbolju moguću ligu. ACB liga je sigurno najbolja u Europi i najveća pozornica gdje se igraju najbolje utakmice. Presudilo je i to što je trener htio upravo mene. Jedno plus drugo i eto me u Španjolskoj.“

Mavra kaže kako odlazi u vrlo organiziran klub.

„Pa tako je. To je klub sa velikom tradicijom i povijesti koji je četiri puta bio prvak Španjolske i osam puta osvajač tamošnjeg Kupa i u kojem su stvari posložene točno onako kako trebaju biti. Nadam se da ću svojim igrama pridonijeti tome da klub osvoji još poneki naslov.“

Mavra je za Joventut potpisao praktički iz Kine gdje je s reprezentacijom Hrvatske nastupio na turniru „Borislav Stanković“ na kojem je Hrvatska zauzela drugo mjesto izgubivši u finalu od Njemačke.

„Pa ostaje velika žal što to nismo uspjeli osvojiti. Mislim da smo bili puno bolja momčad od Njemačke ali imali smo malo kraću rotaciju. Mislim da je došo do malog umora jer su oni puno više rotirali kroz turnir i dijelili minutažu na svih 12 igrača.No, smatram kako je ovaj turnir i cijeli ciklus koji smo odradili bio jako uspješan i da je izbornik dobio ono što je tražio, a to je nekoliko imena koja će se priključiti pripremama A selekcije za EuroBasket. Atmosfera je bila odlična i mislim da smo svi uložili sve u ove pripreme. I mi igrači kao i stručni stožer.“

Mavra je odličnim igrama zaslužio poziv među 14-oricu koji nastavljaju s pripremama za EuroBasket skupa s Tomislavom Zubčićem, Ivanom Buvom i Ivanom Ramljakom. Kaže kako mu je želja upasti i među prvih 12.

„Pa to mi je ogromna želja ali naravno da ta odluka nije na meni. Ulazim u sve to bez ikakvog pritiska i sretan što sam izborio mjesto među 14 koji će otići na EuroBasket. Svakako se veselim svemu što slijedi jer meni je reprezentacija iznad svega“, zaključio je Mavra.

Ovo je svakako velik korak za našeg košarkaša koji ima reprezentativnog iskustva u osvajanju trofeja. Naime, s reprezentacijom do 16 i 18 godina starosti već se popeo na krov Europe. Od srca mu želimo da isto ponovi i ove godine sa A selekcijom..

Foto: web official Joventut