09 pro 2023
Ante Verunica na Svjetskim igrama u Wroclawu ide po polufinale
Borilački

Ante Verunica na Svjetskim igrama u Wroclawu ide po polufinale

U Poljskoj (Wroclaw) su startale Svjetske igre, koje se održavaju pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i na kojima nastupa gotovo 4000 sportaša iz 111 zemalja u 31 sportu. Svoje predstavnike ima i Hrvatska a boje Zadra brani u kickboxingu, Ante Verunica.

Anti je pripala velika čast, pozvan je te će se u konkurenciji osam najboljih svjetskih boraca boriti za naslov najboljeg.

“Sama činjenica da sam tu zajedno s 4 najbolja europska borca i još četiri svjetska dovoljno govori. Izuzetno sam sretan što sam u tom odabranom društvu. Ovo mi je stvarno jedno od dražih priznanja u karijeri”.

Srijeda donosi njegov prvi nastup. On će prolaz u polufinale kategorije iznad 91 kilograma tražiti protiv WAKO Pro prvaka u low kicku domaćeg predstavnika,  Michala Turynskog.

“Tko god je ovdje je odličan, tako da nema tu puno mudrosti. Ja sam spreman, idem hrabro u taj dvoboj i želim pobjedu. Sve ću uraditi da do nje i stignem iako će put biti trnovit. Vidjet ćemo tko će na kraju slaviti i otići u polufinale koje je na rasporedu također danas”.

Sretno Ante.