31 svi 2023
Zadar s Jugom za broncu, finale igraju Primorje i Mornar
Naslovna slider

Zadar s Jugom za broncu, finale igraju Primorje i Mornar

Mlađi juniori Vaterpolo kluba Zadar 1952 poraženi su u polufinalnom dvoboju završnice Kupa Hrvatske koja se igra u Zagrebu. Bolji od njih rezultatom 12:8 bili su igrači splitskog Mornara. Zadrani će se tako sutra u srazu za treće mjesto sastati s dubrovačkim Jugom dok će u finalu snage odmjeriti Primorje i Mornar.

Odlično su igrači Gorana Jovančevića krenuli u susret. Na poluvremenu su imali vodstvo 6:3. Od tada pa do kraja susreta uslijedila je dominacija Splićana koji su napravili seriju 9:2 i na taj način riješili pitanje pobjednika.

“Stvarno smo odlično krenuli u susret, dapače, bolje od očekivanog. Istina, mislim da su nas Splićani malo i podcijenili a mi smo to iskoristili u uvodu ogleda. Kasnije su se oni probudili, preokrenuli su tijek susreta te su se zasluženo plasirali u finale. Bolji su od nas, tu uopće nema dvojbe”.

Nedjelja donosi susrete za poredak u 11 i 3o za treće mjesto igraju Zadar i Jug.

“Medalja bi bila nešto predivno. Mi ćemo sve napraviti da do nje i dođemo. Jug sigurno ima ista očekivanja kao i mi. Vidjet ćemo, idemo se “potuči” pa što bude”.

Finale donosi dvoboj Primorja i Mornara.

“Sve osim pobjede Primorja bilo bi veliko iznenađenje. Primorjaši u svojim redovima imaju Marka Radulovića, momka koji odskače i kojeg je užitak gledati. Po meni nema dvojbe, zlato ide u Rijeku” – na kraju će trener VK Zadar 1952, Goran Jovančević.