28 ruj 2023
G. Jovančević: Susret sa Solarisom ključan je za poluzavršnicu Kupa
Naslovna slider

G. Jovančević: Susret sa Solarisom ključan je za poluzavršnicu Kupa

Nova iskušenja očekuju predstavnike Vaterpolo kluba Zadar 1952. Mlađi juniori od danas do nedjelje nastupit će u Zagrebu na završnici Kupa Hrvatske. Zadrani su u skupini s Solarisom, Medveščakom i Primorjem. Očekivanja su velika, u dobrom raspoloženju otišli su igrači Gorana Jovančevića i na ovo natjecanje.

“Svi skupa u klubu imamo dosta razloga za zadovoljstvo. Iza nas je stvarno odlično razdoblje i postignuti rezultati. Tu mislim na drugo mjesto naših kadeta na završnici Kupa u Dubrovniku. To smo arhivirali i prionuli još žešće radu. Mlađi juniori pred sobom imaju zanimljivo natjecanje, dečki su dobro trenirali i ne sumnjam da će dati sve od sebe kako bi ostvarili povoljan rezultat”.

Koji bi to rezultat konkretno bio zadovoljavajući.

“U svakom susretu, sa svakim protivnikom mi idemo po pobjedu. To je sportski i tome se uvijek treba težiti. Međutim, nešto se pita i suparnika. Po meni, imamo dosta dobru skupinu i pokušat ćemo to iskoristiti. Mislim da će nam ključna utakmica za polufinale biti odmah prva sa Solarisom. Istina, riječ je o njihovoj dobroj generaciji ali igrali smo s njima i pobjeđivali ih. Ukoliko tu slavimo napravili bi veliki korak ka borbi za medalje. Medveščak respektiramo kao i svakog protivnika ali mislim da smo kvalitetniji od njih dok je riječko Primorje, aktualni državni prvak i glavni favorit za naslov. Jedno je sigurno, bit će zanimljivo. Idemo odigrati hrabro, muški, pa što bude”.

U drugoj skupini nalaze se Mladost, Jug, POŠK i Mornar. Početak susreta između VK Zadar 1952 i Solarisa je u 17 sati i 30 minuta.