28 ožu 2024
B. Longin: Sve ću napraviti da klub vratim na normalne staze
Košarka

B. Longin: Sve ću napraviti da klub vratim na normalne staze

Bivši igrač KK Zadar, Branimir Longin bit će novi sportski direktor kluba s Višnjika. Na tom mjestu naslijedit će Branka Skroču. Iako još nije službeno potvrđen za Skročinog nasljednika, Brane je ozbiljno prionuo poslu.

O svom trenutačnom statusu kaže.

“Trenutačno sam vd, tako možemo reći, još uvijek nema direktora niti Nadzornog odbora tako da službeni ugovor još nisam potpisao te će to malo pričekati. Sada sam nekakav korektiv treneru Aramisu Nagliću, pričamo, pokušavamo složiti momčad u financijskim okvirima u kojima je to moguće”.

Posao kojeg će se uhvatiti nije lagan.

“Veliki je izazov, ali ne bojim ga se, sve ću napraviti da klub pokušam vratiti na normalne staze, u okvire u kojima je realno da poslujemo s obzirom na financije s kojima raspolažemo”. 

Financijska slika je sve samo ne idealna.

“Financije su godinama najveći problem kluba. Dosta je dugovanja i njih treba što prije riješiti. U nova se neće ići, od budžeta kojeg će nam Grad dati napravit ćemo momčad za iduću sezonu koja će vjerujem biti konkurentna u svim natjecanjima u kojima će igrati”.

Želja je da gro momčadi čine zadarski igrači.

“Vizija jest takva ali to nije nužno, pogotovo ne ako će se narušiti budžet. Ne isključujemo niti druge domaće igrače, niti strance, sve ovisno o potrebi i njihovim zahtjevima. Ako ih ne budemo mogli ispoštivati, onda nećemo u nove nebuloze sigurno niti ulaziti”.

Često se govori da ti zadarski igrači u drugim klubovima igraju za znatno manje iznose od onih koje traže pri povratku kući.

“Ja u to ne vjerujem, možda će me demantirati. Mislim da je veći problem bilo samo vođenje kluba i  njegovi problemi nego što su oni nabijali cijenu kako bi došli u Zadar”.

Zna li se već sada što o igračkom kadru.

“Konkretno još uvijek ne, pričamo s mnogima, znamo da vrijeme curi ali optimist sam. Vjerujem da ćemo vrlo brzo ovosino o budžetu složiti igrački kadar kojeg će trener Naglić imati na raspolaganju za izazove koji ga očekuju u predstojećoj sezoni”. 

Foto: Index.hr