21 lip 2024
I. Vrbnjak: Sportski je nadati se da ću biti među putnicima za Svjetsko prvenstvo
Naslovna slider

I. Vrbnjak: Sportski je nadati se da ću biti među putnicima za Svjetsko prvenstvo

Hrvatska vaterpolska reprezentacija do 20 godina izvjesno vrijeme nalazi se već na pripremama u Varaždinu. Ono što očekuje igrače izbornika Gulina je od 5. do 15. kolovoza Svjetsko prvenstvo u Beogradu.

Na širem popisu od 21 igrača koji je do srijede u Varaždinu je i ovog puta igrač VK Zadar 1952, Ivan Vrbnjak.

„Dobro se radi, nema popusta za nikoga. Treninzi su visokog intenziteta jer svatko od nas želi biti među putnicima za Beograd“.

U ponedjeljak u Varaždin stiže i reprezentacija Srbije.

„Tako je bit će tu dva dana i to ćemo iskoristiti za kontrolne sparinge. Riječ je o izvrsnoj reprezentaciji i te provjere s domaćinom prvenstva će nam odlično doći“.

U srijedu će izbornik Nikica Gulin popis igrača smanjiti na brojku od 18, koje će još isprobati na turniru u Mađarskoj dok će iza toga nakon još desetak dana odrediti i konačan popis od 13 igrača koji će igrati u Beogradu. Vidi li se Ivan među njima.

„Kamo sreće, ja na svakom treningu dajem sve od sebe. Nema veće časti od igranja za reprezentaciju. Nadam se kao i svi ali odluka je na izborniku Gulinu. Bez obzira išao u Beograd ili ne, neprocjenjivo iskustvo je i samo biti dio ove reprezentacije. Bilo bi lijepo ići na SP-o ali ukoliko i ne budem išao, to će mi biti samo još jedan dodatni motiv da još jače i bolje treniram“.