21 lip 2024
Zdenka Zrilić otkrila sve sudionike IV. ZDBT-a! To su Fenerbahče, CSKA, Brose Bamberg, Panathinaikos, Khimki i Bayern Minhen. “Zadra nema jer, nažalost, nije konkurentan”, kaže Zrilić!
Košarka

Zdenka Zrilić otkrila sve sudionike IV. ZDBT-a! To su Fenerbahče, CSKA, Brose Bamberg, Panathinaikos, Khimki i Bayern Minhen. “Zadra nema jer, nažalost, nije konkurentan”, kaže Zrilić!

Zdenka Zrilić, direktorica tvrtke S Event otkrila je danas sve sudionike četvrtog izdanja jednog od najjačih pripremnih turnira u Europi “Zadar Basketball Tournament”, koji se u rujnu održava u dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku. Tako će na dosad sigurno najjačem izdanju uz pobjednika ovogodišnje Eurolige Fenerbahčea nastupiti još četiri aktualna euroligaša, CSKA Moskva, Brose Bamberg, Panathinaikos i Khimki, a uz njih u Zadar dolazi još i Bayern iz Minhena.

“Odmah na početku ću reći kako smo morali promijeniti najavljenu koncepciju turnira. Promijenili smo je iz razloga jer nam se ponudilo nešto bolje. Dakle, neće biti turnir od četiri momčadi I onog juniorskog dijela već se vraćamo na staro što znači šest seniorskih ekipa koje će odigrati devet utakmica u četiri dana. Ovo nije bila lagana godina ni za tvrtku S Event niti za hrvatsku košarku I zato mi je posebno drago što smo sve uspjeli posložiti I organizirati da se turnir održi I ove godine.”

Otkrila je Zrilić i zašto je došlo do koncepcijskih promjena.

“Mi smo imali zamisao organizirati juniorski dio turnira isključivo iz razloga da na njemu sudjeluje Košarkaški klub Zadar. Međutim, iz KK Zadar na naš poziv nitko nije odgovorio punih šest mjeseci. U tom period mene je nazvao trener moskovskog CSKA Dimitris Itudis i pitao zašto oni nisu pozvani da bi rado došli. Mislim da se takva prilika jednostavno nije smjela propustiti. Mislim i da Košarkaški klub Zadar u ovom trenutku, nažalost, nije dovoljno dobar da konkurira niti jednoj od ovih ekipa. Na žalost svih nas. Iskreno se nadam da će KK Zadar jednog dana biti konkurentan i da će osvojiti naš turnir.”

Zrilić je istaknula i kako će se sav prihod od prodaje karata usmjeriti u humanitarnu svrhu, a koji bi cilj bio, odnosno gdje bi se novci usmjerili tvrtka S Event još uvijek pregovara s Gradom Zadrom.

U sklopu ovogodišnjeg turnira ponovno će se održati Kids Day, druženje sudionika turnira sa zadarskom djecom što je jedinstvena prilika da mali sportaši upoznaju svoje idole. U suradnji sa studentima Sveučilišta u Zadru, četvrti Zadar Basketball Tournament ovjekovječit će milenijska fotografija na kojoj će biti i sve momčadi turnira. Svih devet utakmica Zadar Basketball Tournamnet-a prenosit će se u čak 12 zemalja.