03 pro 2023
Skroče: KK Zadar možda nije konkurentan ali nikad nije bio višak na Zadar Basketball Tournament-u!
Košarka

Skroče: KK Zadar možda nije konkurentan ali nikad nije bio višak na Zadar Basketball Tournament-u!

Nije trebalo dugo čekati pa da se na izjavu direktorice S Eventa, Zdenke Zrilić, organizatorice Zadar Basketball Tournamenta,  o tome kako Košarkaški klub Zadar nije konkurentan momčadima koje će nastupiti na ovogodišnjem izdanju, osvrne sportski direktor KK Zadar Branko Skroče.

On je podsjetio kako je Zadar na prošlogodišnjem turniru bio jako konkurentan jer je osvojio treće mjesto pobijedivši pritom puno jače momčadi kao što su podgorička Budućnosti i ruski Lokomotiv Kuban.

„Pa koliko je meni poznato na svim smo se dosadašnjim turnirima prezentirali kao ozbiljan klub. Pogotovo lani kad smo pobijedili te dvije momčadi iz vrha ABA i Eurolige. Prema tome, ta teza da KK Zadar nije konkurentan i da ćemo ponovo biti pozvani kad to budemo apsolutno ne stoji. Mislim da KK Zadar nikad nije bio višak na tim turnirima već, dapače, da se prezentirao u boljem svijetlu nego što su bile objektivne okolnosti.“

Osvrnuo se Skroče i na izjavu Zrilić kako im na njihov poziv nitko iz kluba nije odgovorio šest mjeseci .

„Ja kao sportski direktor nisam primio niti jedan poziv niti jedan mail u tom smislu. Znam da je poslan jedan mail vezan za onaj dio juniorskog turnira gdje bi onda naši juniori trebali nastupiti. Sve ostalo je proizvod njene priče. Osim toga, gospođa Zrilić ima i brojeve naših klupskih mobitela pa ako nije mogla dobiti klupsku tajnicu mogla je slobodno nazvati mene. No, ona me nikad nije kontaktirala“, zaključio je Skroče.