28 ruj 2023
Na Forumu održan VI. Međunarodni turnir u hrvanju Zadar open
Borilački

Na Forumu održan VI. Međunarodni turnir u hrvanju Zadar open

Organizacija sportske priredbe kao što je VI. Međunarodni turnir u hrvanju ZADAR OPEN 2017. ima veliko značenje u sportskim krugovima našeg grada kao sportska podloga za mnoge mlade buduće hrvače ali i kao, sad već možemo reći, sportska senzacija koju predstavljamo našim gostima i turistima. Upravo zbog navedenoga, postala je navika da ih početkom srpnja na Poljani Ivana Pavla II očekuje hrvački spektakl popraćen hrvačkim borbama i adrenalinom te bogatim programom naših gostiju, ove godine to su  bili : Nika Ražov i klapa Štiglići iz OŠ  Smiljevac, a nezaboravne trenutke ostavili su i naši reprezentativci, svojim akrobacijama i naprednim oblicima hrvanja.

Dakle ZADAR OPEN je hrvački turnir kojim prezentiramo isključivo olimpijske discipline hrvanja (hrvanje grčko-rimskim, hrvanje slobodnim načinom i hrvanje za žene odnosno djevojčice),a ispod reflektora u subotu 08.07. okupilo se 260 mladih sportaša iz 28 klubova iz pet zemalja našeg susjedstva: Bosna i Herecovina, Slovenija, Mađarska, Slovačka i Ukrajina i naravno najveći broj domaćih ekipa iz svih krajeva Hrvatske.

Turnir je započeo u OŠ Zadarski otoci. Na četiri borilišta svoje znanje pokazali su hrvačice i hrvači rođeni 2000. god. ,pa sve do 2009. god. u vrlo teškoj konkurenciji, jednog od najstarijih sportova na svijetu. Pokazali su znanje stečeno treninzima  i sve ono što su sami uspijeli postići vrijedno trenirajući proteklih godina. Finale je kao što je već spomenuto održano na zadarskom Forumu uz mnogobrojnu publiku, domaću, ali i veliki broj turista koji su se zaintersirali i svojim pristustvom podržali ovaj event. Također, važno je napomenuti da je turnir Zadar Open, kao što i samo ime govori, jedini hrvački turnir na otvorenom i kojemu prethodi jednotjedni  trening kamp u kojemu je sudjelovalo 75 hrvača;iz Ukrajine, Mađarske, Šibenika, Gospića, Slatine i Zadra. Kamp je bio jako dobra priprema za finalni turnir i zadnji u ovom dijelu sezone. Nažalost, zbog premalog kapaciteta smješataja nismo bili u mogućnosti primiti sve zainteresirane sportaše,  koji su željeli sudjelovati na našem trening-kampu.

Kampom su rukovodili profesori kineziologije: Kristijan Slačanac, Ignacije Valečić i Vladimir Menčik, te viši sportski treneri: Marko Idžojtić i Ivan Karić. Osim treninga na otvorenom: jutarnje trčanje u perivoju Vladimira Nazora i treninzima plivanja na plaži Kolovare- bazen, tehničko-taktički treninzi provodili su se u sportskoj dvorani Ravnice.

Rezultati prvih šest ekipa:

  1. SLATINA 86 bodova
  2. BEREGOVO (Ukrajina) 80,5 bodova
  3. DEL-ZSELIC (Mađarska) 68 bodova
  4. ZADAR 66 bodova
  5. SLATINA B 59 bodova
  6. KOMARNO(Slovačka) 48 bodova