28 svi 2023
Paola Borović: Uvijek dajem sve za Hrvatsku i svoj Zadar
Naslovna slider

Paola Borović: Uvijek dajem sve za Hrvatsku i svoj Zadar

Zadarska atletičarka u skoku u dalj te troskoku Paola Borović koja već izvjesno vrijeme nastupa za zagrebački Dinamo Zrinjevac, priprema se za nove izazove koji ju vrlo skoro i očekuju.

Najprije se Borović osvrnula na prvi dio sezone, onaj zimski.

„Zimski dio sezone je prošao dobro uz nekoliko početnih problema na početku sezone, stvari su na kraju došle na svoje. Osvojila sam 4 zlata na PH te sam na Prvenstvu Balkana popravila svoj u23 rekord Hrvatske u troskoku. Nakon toga slijedile su pripreme za ljetnu sezonu. Pripreme sam odradila jako dobro, sposobnosti su mi narasle u svim segmentima, međutim, kad sposobnosti rastu tehnika pati i treba vremena da se sve stvari poslože na pravo mjesto“.

Iako je pripreme za ljetni dio odradila dobro kako je rekla, nije sve odmah bilo kako je i zamislila.

 „Početak ljetne sezone nije započeo kako sam planirala, s obzirom na dobro odrađene pripreme očekivala sam da će i skokovi odmah biti dalji. Ali, kao što sam već spomenula, kad vam porastu sposobnosti brzine, snage i skočnosti tehnika to ne prati, a dodatno je problem ako još nemate gdje raditi tehniku jer u Zagrebu nema atletske dvorane pa si prisiljen čekati toplo vrijeme.  Međutim, stvari iz natjecanja u natjecanje sjedaju na mjesto. Trener i ja smo odradili dobar posao i vjerujem da će rezultati doći baš onda kad budu najpotrebniji, a to je na Prvenstvu Europe za koje i tempiramo formu“.

Državno je odrađeno, zadovoljna.

“Jesam, stvari se napokon slažu na svoje mjesto. Prvi dan sam postala prvakinja u troskoku, izjednačila svoj mlađe seniorski rekord i postavila novi rekord Prvenstava. Drugi dan sam pobjedila u skoku u dalj i zadovoljna sam kako sam skakala. Žao mi je prijestupa jer su bili dobri skokovi. Sve u svemu bilo je dobra uvertira za prvenstvo Europe”.

Europsko prvenstvo je vrlo brzo.

„Danas putujem na Prvenstvo Europe do 23 godine koje se održava u Bydgosczu, Poljska. Natjecanje počinje u četvrtak gdje su na rasporedu kvalifikacije troskoka. Glavni cilj je ući u finale gdje ide 12 cura. Prije dvije godine na Europskom u Tallinnu sam izborila finale te vjerujem i nadam se da ću i ove. Finale je odmah dan nakon kvalifikacija gdje je, ako budem skakala, glavni cilj dati sve od sebe i pokušati ostvariti što bolji rezultat, a onda je sve moguće. Uz troskok nastupit ću i u skoku u dalj čije su kvalifikacije na rasporedu treći dan natjecanja. Skok u dalj je moja prva i velika ljubav te se nadam da će mi ostati snage od troskoka kako bi mogla što bolje braniti boje Hrvatske i mog Zadra i u toj disciplini“.

Puno sreće Paoli i dalje u karijeri želi i portal Sport023.