31 svi 2023
Benedikt Nikpalj: Bob obožavam a sada sam zavolio i football
Naslovna slider

Benedikt Nikpalj: Bob obožavam a sada sam zavolio i football

U razgovoru koji slijedi saznat ćemo što trenutačno radi naš sugrađanin, Benedikt Nikpalj član hrvatskog boba četverosjeda. Sezona je odavno završila ali poznavajući Benedikta čisto sumnjamo da odmara.

„Ha, ha a jesam malo odmorio nakon završetka sezone u bobu, istina kratko, dva, tri tjedna i to je bilo to“.

Sport je i dalje njegova glavna preokupacija, ovog puta nije riječ o bobu već o nečemu sasvim drugom.

„Priključio sam se treninzima Football kluba Zagreb Patriots. Oduvijek me to zanimalo, bilo mi je privlačno to gledati na televiziji samo što kod nas nisam imao to prilike trenirati. Jednom zgodom za vrijeme studija u Splitu u novinama sam saznao da je otvoren tryout za splitski klub i tako je sve to počelo. U početku je sve to bilo kao šala i razbibriga, međutim vrlo brzo postalo je i dosta ozbiljnije“.

Zagreb Patriotsi jesu li još aktualni.

„Ovu sezonu sam igrao za njih, suradnja je počela još prošle godine, samo radi obveza na fakultetu odlazio sam samo vikendom na utakmice. Sada je to već nivo više, selim se u Zagreb, uz igranje footbala odrađujem i pripreme za bob, spajam ugodno s korisnim“. 

Rezultat kakav je bio.

„Iako su Patriote jedan od starijih klubova u Hrvatskoj trenutno se nalaze u rekonstrukciji kluba tako da se za razliku od prošle godine ove nismo baš proslavili rezultatom. Velik broj igrača je prestao igrati tako da je ove godine igralo puno mladih kojima je ovo bila prva godina. Međutim, klub ide u dobrom smjeru, pod vodstvom trenera Damira Župana koji ima bogato inozemno iskustvo i kao igrač i kao trener“.

Benedikt je sada Zagreb malo zamijenio Njemačkom.

„Baš zahvaljujući Damiru nakon završene sezone odlazim u Munich Cowboyse koji igraju 1.njemačku ligu (GFL, inače najjača liga u Europi) , igram poziciju running backa RB, tako da ljeto provodim trenirajući u Njemačkoj što mi svakako dobro dođe jer pripreme sa reprezentacijom se odvijaju u ”našem” centru nedaleko od Muenchen Konigsseea tako sam opet u principu spojio ugodno s korisnim.“

Novi izazovi u bobu kada kreću.

„Vrlo brzo, sljedeće okupljanje reprezentacije na pripremama zakazano je za 24.srpnja u Konigsseeu, tako da se tamo brusi forma za kvalifikacije koje počinju u studenome a odvijaju se kroz američki kup“.

Što drugo, svestranom Benediktu želimo puno sreće, od sada ćemo njegove nastupe osim u bobu pratiti i u footballu.