09 pro 2023
Kadeti VK Zadar 1952 na završnici Kupa u Dubrovniku idu po novo odličje. Sretno dečki.
Naslovna slider

Kadeti VK Zadar 1952 na završnici Kupa u Dubrovniku idu po novo odličje. Sretno dečki.

Novi veliki izazov očekuje aktualne vicepravake Hrvatske u vaterpolu kadete VK Zadar 1952. Od četvrtka do nedjelje Dubrovnik je domaćin završnice Kupa Hrvatske. Zadrani su u skupini sa zagrebačkom Mladosti, KPK-om iz Korčule te dubrovačkim Jugom dok su u drugoj Mornar, Primorje, Medvešćak i Jadran ST.

Kakva su očekivanja pitali smo trenera Ivu Radetića.

“Naši ciljevi uvijek su visoko postavljeni pa tako i ovog puta. Istina, skupina je strašna, tu su sve najbolje hrvatske momčadi ali što je tu je. Dečki su dobro odradili pripremni dio, zadovoljan sam kako je to izgledalo i to je ono na čemu temeljimo svoj optimizam”.

U finalu državnog prvenstva Jug je bio bolji na Višnjiku isto kao i nedavno na Regionalnoj završnici u Herceg Novom.

“Jug nam je uvijek poseban motiv, da, bilo bi im lijepo uzvratiti na njihovom bazenu, ali kao što sam već rekao, nije tu Jug jedini, puno je tu ujednačenih ekipa koje sigurno na ovo natjecanje dolaze s istim ambicijama kao i mi a to je osvojiti medalju”.

Četvrtak donosi prvi ogled, suparnik je zagrebačka Mladost u večernjem terminu.

“Idemo po pobjedu, želimo natjecanje otvoriti na najbolji mogući način. Znamo da je put do slavlja trnovit ali ne bojimo se nikoga. Dečki neka daju sve od sebe a u to ne sumnjam, vidjet ćemo za što će nam to biti dovoljno”.