08 lip 2023
G. Jovančević: Nije floskula, dečki su pokazali da mogu igrati vrhunski vaterpolo
Naslovna slider

G. Jovančević: Nije floskula, dečki su pokazali da mogu igrati vrhunski vaterpolo

Šesto mjesto na nedavno održanoj završnici Kupa Hrvatske u Splitu osvojili su juniori Vaterpolo kluba Zadar 1952. Na ostvareno se osvrnuo trener, Goran Jovančević.

„U principu sam zadovoljan, ono što sam htio vidjeti to i jesam. Rezultatski, normalno da nismo zadovoljni šestim mjestom. U ogledu za peto mjesto protiv Solarisa odigrali smo najlošiju utakmicu na turniru što je bilo i logično jer smo se dan prije stvarno dosta istrošli i fizički i psihički. Međutim, to nije nikakvo opravdanje te trebamo na tome ozbiljno poraditi“.

Ono što ga još uvijek boli je poraz u srazu koji je odlučivao o putniku u polufinale. Bolje do njih bilo je Primorje.

„Imali smo sve, bili smo jako blizu pobjede protiv momaka koji su nas ne tako davno pobjeđivali i s deset golova razlike. Ta razlika u kvaliteti je nestala, mi smo napravili veliki korak i to je ono što nas veseli i govori nam da radimo dobro. Također, u svakoj ekipi svi su imali i po minimalno tri igrača rođena 1998. , mi nemamo niti jednog. Sužen roster ipak je bio jedan od važnijih faktora pogotovo u trenucima kada se lomi rezultat. Gledajući ukupno, od pet susreta dva smo dobili a tri smo uistinu odigrali kvalitativno zadovoljavajuće. Pokazali smo da sa svima možemo igrati i da se u Zadru igra odličan vaterpolo koliko god to neki ne žele priznati“.

Generacija koja je iznijela ovaj turnir, godište 1999. sada se i oprašta od juniorskog vaterpola.

„Upravo tako, to je generacija koja je i započela novu priču zadarskog vaterpola ulaskom u novi bazen. Sve je to normalan proces, kao i u životu, biologija. Godine rade svoje, jedno razdoblje, stvarno prekrasno ostaje iza nas a mi sada idemo u nove pobjede“.

Što dalje očekuje dečke.

„Nekoliko dana predaha i početak priprema za novu sezonu regionalne lige. Nije floskula, dečki su pokazali da mogu igrati vrhunski vaterpolo. Samo rad i rad jamac je boljeg sutra, pustite razne priče, ništa ne pada s neba“.

Dolasci, odlasci.

„Vidjet ćemo, svi znamo kakva je financijska slika ne samo kod nas nego i općenito. Odlasci, ako netko misli da ga se ovdje koči i sputava njegov sportski razvoj, slobodno može otići u novu sredinu i pokazati svoj talent. VK Zadar 1952 nikome neće praviti problem, u to budite uvjereni“.