31 svi 2023
F. Milin: Proces aklimatizacije prolazi bolje od očekivanog
Naslovna slider

F. Milin: Proces aklimatizacije prolazi bolje od očekivanog

Nekoliko dana prošlo je otkako je dužnost izbornika nacionalne nogometne selekcije Ujedinjenih Arapskih Emirata do 17 godina preuzeo zadarski stručnjak Ferdo Milin.

Kako se snašao, kako su ga primili u novoj sredini.

„Iznad svih očekivanja. Imam samo riječi hvale na svoje domaćine. Trude se u svim segmentima i stvarno sam zadovoljan. Jedini mali problem za sada imam na terenu jer oni svi ne znaju engleski jezik ali opet shvate što tražim od njih. Ja im to demonstriram na sve moguće načine, haha pa uspiju pohvatati moje zamisli“.

Ferdo nije sam tamo, s njim je iz Hrvatske još jedan trener.

„Riječ je o Davoru Lješeviću, kondicijskom treneru iz Rijeke koji je radio prije u U-17 reprezentaciji. Ipak je puno lakše kad u dalekom svijetu imate nekoga svoga. Privikavamo se, sve ide čak po meni i bolje od očekivanog, zadovoljan sam“.

 

Kakav je plan rada.

„Do 23. srpnja smo u Emiratima, zatim dolazimo na pripreme u Sveti Martin na Muri dvanaest dana. Potom ćemo otići deset dana i do Slovenije  gdje ćemo odraditi i jedan turnir. Dosta stvari koje sam tražio odmah su mi odobrili. Svjestan sam da neće biti lako, da su i krize moguće ali željan sam novih iskustava. Jako sam motiviran i uvjeren sam da ću napraviti dobar posao“.