14 lip 2024
M. Čakarun: Poziv u reprezentaciju se ne odbija, ovo je ostvarenje sna
Košarka

M. Čakarun: Poziv u reprezentaciju se ne odbija, ovo je ostvarenje sna

Zadarski košarkaški internacionalac, Marijan Čakarun prije nekoliko dana potpisao je trogodišnji ugovor sa slovenskim klubom Sixt Primorska iz Kopra. Kako je došlo do tog angažmana.

„Imao sam nekoliko ponuda iz inozemstva, prvu od Manrese za koju sam i igrao prošle sezone, zatim jednu iz Francuske te Slovenije. Ova slovenska je bila daleko najbolja, kako financijski tako i igrački za mene. Trener je Jurica Golemac a vlasnik kluba i direktor Walter Jelkin, ujedno je i vlasnik renta cara. Nisam dugo razmišljao, klub je sređen i jako ambiciozan i po pitanju nastupa u europskim natjecanjima. Sretan sam što sam stigao i dat ću sve od sebe“.

Lijepim vijestima tu nije kraj. Nakon otkaza Filipa Kraljevića, izbornik Aleksandar Petrović pozvao ga je i u reprezentativnu akciju za Kinu.

„Presretan, iznimno motiviran sam. To je san, reprezentaciju nikad ne bi odbio. Iako je ovo širi popis to će za mene biti kao da igram na europskom ili svjetskom prvenstvu a ne na turniru u Kini. Ja ću napraviti sve što je u mojoj moći pa ćemo vidjeti za što će to biti dovoljno. Nadam se da će me poslužiti sreća i zdravlje da što duže branim boje Hrvatske“.