28 ožu 2024
Jukić u 02 Areni boksao protiv Jamiea Coxa
Borilački

Jukić u 02 Areni boksao protiv Jamiea Coxa

Trideset i sedmi meč u karijeri odradio je zadarski profesionalni boksač Ivan Jukić. Jukić je nastupio u londonskoj 02 Areni pred 25 tisuća gledatelja. U ringu mu je suparnik bio jedan od najboljih svjetskih boksača Jamie Cox.

Poražen je Jukić u prvoj rundi ali ono što je za svaki respekt je uopće prilika koju je Juka dobio  protiv tako renomiranog boksača.

„Ako vam kažem da dečko ima skor 23-0 i da je prvi izazivač  svjetskog prvaka sve sam rekao. On je u vrhunskoj formi, pripremao se u Las Vegasu a ja, bolje da i ne govorim, haha. Šalim se malo, ali definitivno riječ je o možda i trenutačno najopasnijem boksaču na svijetu. Ušao sam u ring, pokušao nešto ali to je bilo neizvedivo“.

Po običaju Juka je kasno i saznao za meč.

„Saznao sam u 13 sati popodne a već u 20 sati ja i trener Robert Modrić letjeli smo avionom iz Splita za London gdje sam sutradan nastupio. Zahvaljivali su nam se, spasili smo im priredbu, jer svi suparnici koje su mu tražili su odustali“.

Definitivno, Jukić  se može pohvaliti da je u karijeri boksao protiv uistinu velikih imena ovog sporta. Samo i dobiti priliku za nešto takvo, velika je stvar.

„Slažem se i sretan sam radi toga. Uz Coxa još sam se borio i protiv Eubanka, Akavova, Buglionia te Asikainena, sve redom boksača s imenom i prezimenom u svjetskom boksu“.

Godine pritišću, do kada još misli nastupati.

„Dosta puta sam rekao da je kraj, ali eto, obožavam boks, on je moj život, i ovakve prilike koje mi se pruže koliko god sam svjestan što riskiram mene privlače. Možda je sada ipak vrijeme za kraj“.

Bio kraj ili ne, Juke čestitamo na hrabrosti i svemu što je napravio u karijeri. Put je bio itekako trnovit ali uspješan i za svaku pohvalu.