27 srp 2024
VK Zadar 1952: Pobjeda protiv Medvešćaka s Primorjem za plasman među četiri
Naslovna slider

VK Zadar 1952: Pobjeda protiv Medvešćaka s Primorjem za plasman među četiri

Drugo kolo završnice Kupa Hrvatske koja se održava u Splitu donijelo je prvu pobjedu juniora Vaterpolo kluba Zadar 1952.  Nakon jučerašnjeg poraza u prvom kolu od POŠK-a od 10:8, naši su vaterpolisti rezultatom 8:7 danas bili bolji od Medvešćaka. Zadrani su dobro krenuli u susret te su golovima Zelića i Jovančevića poveli 2:0. Izjednačili su igrači Medvešćaka na 2:2 dok je nakon prve četvrtine Zadar vodio 4:3 a poslije prvog djela 6:5. U trećoj dionici samo je postignut jedan pogodak i to onaj od Marina Jakupovića za prednost 7:5. Opet su “medvjedi” stigli do izjednačenja 7:7. Pogodak za pobjedu 8:7 postigao je 59 sekundi prije kraja Toni Grozdanić. Grozdanić i Vrbnjak s 2 te Jakupović, Čačić, Jovančević i Zelić 1 golom bili su strijelci za momčad s Višnjika. Odličan je na vratima sa 16 obrana bio Jerko Jurlina. Čujmo trenera Zadra, Gorana Jovančevića:

“Nakon dva kola po jedna pobjeda i poraz. Protiv POŠK-a jučer nismo ušli u utakmicu na način na koji smo htjeli. Dopustili smo da se odmah odlijepe i nismo ih više uspjeli stići bez obzira na odlično odigranu posljednju četvrtinu. Jutros smo, za razliku od jučerašnje utakmice u dvoboj ušli dobro i dominirali smo sve do jednog trenutka kada smo našim pogreškama vratili protivnika u igru. Na kraju je utakmica odlučena u zadnjoj minuti bez obzira što smo imali i vodstvo od 7:5 i nekoliko kontri i igrača više koje nismo realizirali.”

Već danas igra se i utakmica trećeg kola u kojem će naši vaterpolisti snage odmjeriti protiv riječkog Primorja.

“Tako je. Popodne očekujemo taj sraz protiv Primorja. POŠK je dobio Primorje što znači da mi moramo slaviti danas da idemo među četiri. Do danas nikad ova generacija nije pobijedila Medvešćaka niti Primorje. Medvešćak smo svladali, idemo srušiti tradiciju i protiv Riječana.

Utakmica između Zadra i Primorja počinje u 18 sati i 15 minuta.