01 lis 2023
Umberto Piasevoli u Italiji na WBC internacionalnom košarkaškom kampu
Košarka

Umberto Piasevoli u Italiji na WBC internacionalnom košarkaškom kampu

Trener u Školi košarke Zadar, Umberto Piasevoli nalazi se u Italiji na WBC internacionalnom košarkaškom kampu. Riječ je o kampu s dugom tradicijom.

„Točno, 24 godine već se održava ovaj kamp, prvih osam je bio u Montecatini Terme a sada u Sportili (Spinelo-Emilia Romagna) gdje se nalazi sportski centar talijanskog olimpijskog odbora i gdje se pripremaju mnoge nacionalne selekcije. Kompleks je uistinu predivan, tu su hotel, četiri nogometna terena, dvije dvorane i puno vanjskih terena“.

Znamo da se Umberto u Italiji osjeća kao kod kuće, na čiju preporuku je stigao u kamp.

„Ha, ha, istina, obožavam Italiju i tu sam vrlo često. Godišnje po nekoliko puta dođemo sa školom i tu nam je stvarno odlično, svi nas cijene i rado smo viđen gost. Ja sam došao na preporuku Roberta Jurkovića kojem se i zahvaljujem dok je jedan od glavnih ljudi tu Fabio Coirazza. Uz Jurkovića koji je je ovdje od samog početka moram naglasiti da je tu nekoliko godina bio i naš Učo Pulanić. Također, tu su i mnogi drugi poznati stručnjaci , među njima i Dodo Colombo iz Varesea“.

Nešto o samom kampu.

„Kamp se održava u tri smjene sa po 200 sudionika od 10. do 18. godina. Osim  Talijana dolaze Šveđani, Izraelci i mnogi drugi. Radi se kvalitetno i sretan sam što sam tu. U svakoj smjeni ima 10 glavnih trenera i 20 pomoćnih. Svi ovi kampovi dobro dođu, kako radi ulaganja u sebe tako i radi razmjena iskustava s trenerima iz raznih zemalja“.