03 pro 2023
Veslači Jadrana najuspješniji na 5. regati Kupa Dalmacije u Kaštelima
Naslovna slider

Veslači Jadrana najuspješniji na 5. regati Kupa Dalmacije u Kaštelima

Veslači Jadrana nastupili su na pretposljednjoj ovosezonskoj regati za Kup Dalmacije koja se održala u Kaštel Kambelovcu. Bila je to ujedno i posljednja provjera pred nadolazeće Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete koje je na rasporedu na regatnoj stazi Jarun u Zagrebu od 7. do 9. srpnja.

Rezultatski, bila je to najuspješnija regata Kupa Dalmacije za veslače Jadrana ove sezone. Sedam osvojenih prvih mjesta i ukupna pobjeda na regati, uz pobjede u kategorijama kadeta i seniora bio je rezultat koji su ostvarili veslači Jadrana.

Prva mjesta osvajali su Leon Mikulić u samcu seniora, Ivan Tokić, zajedno s veslačem Gusara Mariom Marićem u memorijalnoj utrci dvojaca bez kormilara juniora u spomen na veslača HVK Marine Kaštela, Ivana Jerčića. Zatim, Ela Žuvanić u samcu juniorki, kao i u dvojcu na pariće zajedno s veslačicom Mornara Andreom Paladom. I kadeti su bili vrlo uspješni, pa su Luka Pera i Grgo Gurlica uvjerljivo pobijedili u dvojcu na pariće kadeta, Margita Andrić u samcu kadetkinja te Lovre Lapčić u samcu mlađih kadeta.

Druga mjesta osvajali su Andreas Vaško u samcu seniora, kao i u dvojcu na pariće seniora zajedno s Leonom Mikulićem, zatim Dominik Cimera i Ivan Grancarić u dvojcu bez kormilara juniora, Stipe Vujević u samcu juniora te Đani Peričić i Đanni Peraić u dvojcu na pariće mlađih kadeta.

Treći su u dvojcu na pariće kadeta bili Mihovil Bogatić i Frane Bencun kao i Bernard Murtić i Ivan Mustać u dvojcu na pariće mlađih kadeta.

Četvrta mjesta osvajali su Maroje Andrić i Luka Čurković u dvojcu na pariće juniora, Maris Milin u samcu juniorki, četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Ivan Validžić, Marko Medin, Toni Šimurina i Duje Žilić, dvojac na pariće mlađih juniora Lovre Lonić i Ivan Bezinović te kadetski gig četverac u sastavu Noa Špralja, Martin Košta, Lovre Đinić, Marko Škrokov i kormilar Dominik Ferjančić. Peti je bio Petar Miloš u samcu mlađih kadeta. Natali Pera u samcu kadetkinja nije uspjela završiti utrku zbog prevrtanja uslijed valova koje je prouzročio sudački gliser.

U Kupu Dalmacije slijedi ljetna stanka prije posljednje regate koja će se održati sredinom rujna u Splitu.