03 pro 2023
PK Jadera: Tri seniorske medalje i sedam finala na Otvorenom prvenstvu Hrvatske i Slovenije
Naslovna slider

PK Jadera: Tri seniorske medalje i sedam finala na Otvorenom prvenstvu Hrvatske i Slovenije

Na bazenima Kantrida u Rijeci održano je 1.Otvoreno prvenstvo Hrvatske i Slovenije u plivanju.  Na ovom  prvom zajedničkom Otvorenom prvenstvu Hrvatske i Slovenije koje su u svrhu napretka hrvatskog i slovenskog plivanja zajedno organizirali Plavalna zveza Slovenije i Hrvatski plivački savez nastupilo je oko 200 plivačica i plivača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Italije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Spajanjem ova dva seniorska prvenstva dobilo se  na atraktivnosti plivanja i većoj konkurenciji među natjecateljima, dok su pravo nastupa ostvarili plivači koji su tokom sezone isplivali seniorske norme tako su pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. boje PK Jadera branili Sandro Barić, Leo Bavdek i Tonka Krstić koji su tokom ovog natjecanja doplivali do 3 medalje i 7 finala (3 A finala i 4 B finala).

Najveći uspjeh ostvario je junior Leo Bavdek (99) koji je doplivao do dvije brončane medalje i to u otvorenoj konkurenciji prvenstva Hrvatske i Slovenije, te na prvenstvu Hrvatske, a do medalja je doplivao u disciplini 200m leptir s vremenom 2:07.99. U jutarnjim kvalifikacijama se s vremenom 2:12.49 plasirao na 2 mjesto za popodnevno A finale gdje je popodne isplivao osobni rekord 2:07.99. U jutarnjim kvalifikacijama do A finala je doplivao i u disciplini 400m mješovito gdje je trku u Hrvatskoj konkurenciji završio na 4. mjestu, dok je u  ukupnom poretku bio na 5. poziciji. U disciplini 100m leptir plasirao se u B finale gdje je također doplivao do osobnog rekorda s vremenom 58.92 i plasirao se na 7. u Hrvatskoj konkurenciji, te na 10. mjesto u ukupnom poretku.

U istoj disciplini do medalje  je doplivala ml.juniorka Tonka Krstić (03). Nakon što se u jutarnjim kvalifikacijama s vremenom 2:35.64 plasirala u B finale gdje je istu dionicu 200m leptir isplivala s najbržim vremenom 2:30.67 na prvenstvu Hrvatske osvojila je brončanu medalju dok se u ukupnom poretku plasirala na 9. mjesto. U jutarnjim kvalifikacijama doplivala je do A finala u disciplini 400m mješovito gdje je trku u Hrvatskoj konkurenciji završila na 4. mjestu, dok se u  ukupnom poretku plasirala na 5 mjesto. U disciplini 200m mješovito plasirala se u B finale i doplivala do 6. mjesta u Hrvatskoj konkurenciji, te 12. mjesta u ukupnom poretku.

Ml junior Sandro Barić (01) je nastupio u tri discipline 50m, 100m i 200m prsno te je u svma doplivao do osobnih rekorda, a najveći uspjeh je ostvario u disciplini 200m prsno gdje je u jutarnjim kavlifikacijama s vremenom 2:33.85 doplivao do B finala te se popodne s vremenom 2:34.69 u Hrvatskoj konkurenciji plasirao na 10. mjesto, dok se u  ukupnom poretku plasirao na 13. mjesto.