21 ruj 2023
Tri brončane medalje TK Zadar na kadetskom i juniorskom državnom prvenstvu
Borilački

Tri brončane medalje TK Zadar na kadetskom i juniorskom državnom prvenstvu

 

U dvorani Krešimira Ćosića je  održano Kadetsko i Juniorsko prvenstvo Hrvatske u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza i domaćinstvo i kompletnu tehničku organizaciju Taekwondo kluba ZADAR. Ovo je bio zadnji kvalifikacijski turnir za putnike na Europsko prvenstvo za Kadete u Budimpešti i Juniore na Cipru.

Sudjelovalo je  ukupno 454 natjecatelja iz 69 klubova. Za mnoge je ovo bio odlučujuće natjecanje za ulazak u reprezentaciju pa su svi dali sve od sebe da uspiju.

Od ukupnog broja natjecatelja nastupilo je 278 kadeta i 167 juniora, a među njima i jedanaest članova TK ZADAR( dvije juniorke i devetero kadeta) koji su u žestokoj konkurenciji osvojili TRI ODLIČJA-TRI BRONČANE MEDALJE.

U ukupnom poretku EKIPNO Kadetkinje TK Zadra osvojile su 10 mjesto, Kadeti 18 mjesto dok su Juniorke 16-te.

U ukupnom poretku najbolji su bili 1. Marjan, 2. Jastreb, 3. Metalac, 3. Dubrava, 4. Fox.

Pojedinačno  kod Zadrana:

Juniorka KARLA KLASIĆ u kategoriji – 59 kg dobila je prvu borbu protiv Amele Nikol Imširović iz „Čigre“ (9:6), drugu borbu za medalju protiv Lucije Domić iz „Marjana“  je izgubila i zauzela PETO MJESTO

GLORIA BOJO u kategoriji – 68 kg u četvrtfinalu u borbi za medalju u odličnoj borbi protiv Emme Balje iz  „Sutle Šenkovac“ pobijedila 14:4 te osigurala medalju, a u polufinalu uz odličnu otvorenu borbu bila je bolja Kristina Čerina ( Banija Pandas) a Gloria je osvojila TREĆE MJESTO i BRONČANU MEDALJU.

Kadetkinje ANI MATIJAŠEVIĆ (-37 kg) i PAOLA TOMRECAJ (- 41 kg ) tek su ušle u skupinu starijih kadeta pa je ovo za njih odlično iskustvo prvog državnog prvenstva ali bez pobjede. STELA VOZILA (- 51 kg) je izgubila u prvoj borbi, dok je ARIANA  OREČ u istoj kategoriji (-51 kg) odradila solidno turnir i osvojila prvu medalju na državnom prvenstvu. Prvu borbu dobila je protiv Karle Kolovrat   iz „Imotskog“ prekidom kod 23:3, drugu borbu za medalju protiv Nike Aćimović Pintarić iz „Čigre“ isto prekidom 22:2, a u polufinalu nije bila dovoljno predana protiv Sandini Ivanič (Contra) izgubila je i osvojila TREĆE MJESTO i BRONČANU MEDALJU. NORA MILOLOVIĆ u kategoriji – 55 kg je iznenadila i uz dvije pobjede osvojila medalju. Prvu borbu pobijedila je Francis Knezović iz „Lokomotive“ na zlatni bod pogotkom u glavu dok je u drugoj za medalju iznenadila pobjedom na prvoplasiranom na rang listi  Nikolinom Mesić iz „Caspera“ 18:3, a u polufinalu  nije uspjela protiv Anđele Piplović iz „Marjana“izgubila je 3:8 te osvojila TREĆE MJESTO i BRONČANU MEDALJU. TEUTA USKOK  u istoj kategoriji nije prošla prvu borbu izgubila je od Ane Vukić (Olympic Knin) 2:4. MEGI LERGA u kat -59 kg prvu borbu je dobila protiv Karle Hoge (Casper) 18:3 a borbu za medalju nije prošla ,izgubila je od Cvite Kinkele (Solaris Šibenik) te je zauzela PETO MJESTO.

Kod kadeta KARLO USKOK (-33kg) je na svom prvom državnom prvenstvu odradio dobru borbu , izgubio je tijesno 12:13 i za tek ulazak među starije kadete može biti zadovoljan. FRANE PAVIĆ u kategoriji – 45 kg je sa dvije pobjede bio blizu medalje. Prvu borbu je dobio Franu Marušića iz „Gusara“  (27:7), drugu Adnana Alagića iz „Jastreba“21:9. U borbi za medalju tijesno je izgubio od Patrika Putaka (Contra) 14:16 i zauzeo PETO MJESTO.

S obzirom na kvalifikacije za reprezentaciju i odlazak na Europsko prvenstvo Taekwondo klub Zadar ima osiguranu predstavnicu među kadetkinjama ARIANU OREČ u kat -51kg koja je osvojenom broncom samo potvrdila svoju kvalitetu i zapečatila članstvo u reprezentaciji.