08 lip 2023
I. Radetić: Bronca s Regionalne završnice jest najveći uspjeh kluba ali mi uvijek težimo boljem
Naslovna slider

I. Radetić: Bronca s Regionalne završnice jest najveći uspjeh kluba ali mi uvijek težimo boljem

Osvajanjem trećeg mjesta na Regionalnoj završnici u Herceg Novom prošlog tjedna u konkurenciji Jadrana (Herceg Novi), Cattara (Kotor), Partizana (Beograd), Mladosti (Zagreb) te Juga (Dubrovnik) kadeti Vaterpolo kluba Zadar 1952 još jednom su skrenuli pozornost na sebe i pokazali o koliko darovitoj generaciji je riječ.

Slaže se s tom konstatacijom i njihov trener, Ivo Radetić.

„Bez sumnje da je riječ o velikim potencijalima i dečkima koji su aktualni viceprvaci Hrvatske u svom uzrastu. Presretni smo načinom kako smo odigrali ovu završnicu, iako mi uvijek težimo boljem i mislim da to i možemo. Samo rad i rad priznajemo, sve drugo su prazne priče“.

Ipak, ovaj rezultat je li i najveći uspjeh kluba.

„Apsolutno, ovo je bio prvi put da smo s nekom generacijom izborili nastup na Regionalnoj završnici i odmah smo stigli do bronce. Kažem još jednom, presretni smo i dodajem, ovo nam je veliki motiv i znak da ispravno i kvalitetno radimo“.

Herceg Novi, tamo je vaterpolo ono što je u Zadru košarku.

„Istina, sve je podređeno tom sportu koji je tamo sve i ima dugu tradiciju. Bazeni su samo za vaterpolo i na raspolaganju su im cijeli dan. Tako da i rezultati koje postižu nisu slučajni. Njihovi dečki u ovom uzrastu su stvarno dominantni i to su i pokazali. Drago nam je da smo bili tamo i pokazali koliko i što možemo. Dobili smo pohvala sa svih strana ali to nas neće uljuljati i uspavati, dapače, krećemo s još jačim radom“.

Prvo što vas očekuje.

„Završnica Kupa Hrvatske u Dubrovniku. Skupina u kojoj smo je strašna ali ne bojimo se nikog. Idemo se dobro spremiti i pokušati tamo opet stići do medalje“.