08 lip 2023
M. Uskok: Dođite i pogledajte prave borbe
Borilački

M. Uskok: Dođite i pogledajte prave borbe

Subota donosi u dvorani Krešimira Ćosića državno prvenstvo u taekwondou za kadete i juniore. Domaćin natjecanja je TK Zadar a organizator HTS.

Onaj koji je ipak zadužen za sve je trener u TK Zadar, Mladen Uskok kojeg smo pitali kako idu završne pripreme.

„Sve je u najboljem redu, ono što smo zamislili smo i napravili tako da što se tiče nas prvenstvo može početi, mi smo spremni“.

Veliki broj sudionika se očekuje.

„ Po nekim procjenama očekuje se više od 400 natjecatelja što je izvrsna brojka. Dvorana kao što je Krešin dom zaslužuje velike priredbe i ovo će sigurno biti jedna takva. Intencija je i da u skorašnjoj budućnosti uzmemo domaćinstvo jednog velikog europskog prvenstva, bilo kadetskog ili juniorskog. Sve predispozicije za to postoje, ali o tom, potom“.

TK Zadar također puno očekuje od ovog natjecanja te će i nastupiti s velikim brojem sudionika.

„Taekwondo klub Zadar predstavljat će četiri juniorke Karla Klasić, Gloria Bojo, Tonia Pera i Bruna Sladović te devetero kadeta Ani Matijašević, Paola Tomrecaj, Stela Vozila,Teuta Uskok, Ariana Oreč, Nora Milolović, Megi Lerga, Karlo Uskok i Frane Pavić. Svatko od njih želi doći što dalje ali na državnom prvenstvu nastupaju odlični borci pa će se morati potruditi i dati sve od sebe“.

Pozovimo i naše sugrađane da dođu i poprate prvenstvo.

„Tako je, samo neka navrate, sigurno neće požaliti. Riječ je o atraktivnom sportu, nastupit će ono najbolje što Hrvatska ima u ova dva uzrasta. Tu nema puno kalkulacija, to su prave borbe, vjerujte mi“.

Borbe počinju u subotnje jutro s početkom u 9 sati i 30 minuta.