28 ruj 2023
Žorić vs. Bogdanović?! E, to bi bio spektakl! Gatara najavio 10. Izdanje „VAKANZA-e“
Naslovna slider

Žorić vs. Bogdanović?! E, to bi bio spektakl! Gatara najavio 10. Izdanje „VAKANZA-e“

Ne, nije ovo naslov od onih izmišljenih kako bi se čitatelji pomamili pa kliknuli na tekst. Nije ovo niti pokušaj trika od strane autora da čitateljima „proda foru“. Ovo je dvoboj koji bi se uistinu mogao odigrati na igralištu „Kontra vitra“ u moru kraj zadarske rive. No, ne ove godine. To je jedino sigurno. I to iz jednostavnog razloga. I Luka Žorić i Bojan Bogdanović nalaze se na spisku reprezentacije Hrvatske koja će u vrijeme trajanja „VANAZE“ u Sv. Martinu odrađivati završne pripreme za ovogodišnji EuroBasket 2017. Stoga je organizator ovog uspješnog zadarskog sportsko-turističkog projekta Borut Gatara u šali rekao kako bi se nešto trebalo pitati i izbornika hrvatskih košarkaša Aleksandra Petrovića.

„Pa trebalo bi vidjeti bili nam Aco izašao u susret, haha. Ali, šalu na stranu, Bojan Bogdanović do svoje je 14 godine igrao vaterpolo u Neumu i po njega su nebrojeno puta dolazili iz Juga da ga odvedu. Trener koji mu je bio tad u Neumu nikako nije mogao shvatiti da on ne želi u Jug jer se Bogdanović već u to vrijeme opredijelio za košarku. S druge strane, Luka Žorić je 2009. godine s Dišpetom osvojio naslov pobjednika „VAKANZA-e“ i bio proglašen najboljim vratarom turnira. Spojiti njih dva bilo bi zaista spektakularno. S jedne strane Žorić kao golman, a s druge da ga napada Bogdanović. Bilo bi zanimljivo. Gledajući ovako prilično sam siguran kako „VAKANZA“ nosi u sebi jednu karmu. Pa Žorićeva karijera je upravo nakon osvojenog naslova na „VAKANZA-i“ krenula uzlaznom putanjom. Imamo i primjer Ivana Santinija koji je također bio najbolji golman godinu prije, a sad je nogometni reprezentativac Hrvatske. Ima tu nešto“, kaže Gatara.

Bogdanovića i Žorića ove godine nećemo imati priliku vidjeti na „VAKANZA-i“, no zato će druga proslavljena imena hrvatskog vaterpola imati priliku zadarsku publiku podsjetiti na majstorije iz igračkih dana.

„Dubravko Šimenc, Milivoj Bebić, Renco Posinković, Tomislav Paškvalin, Perica Bukić. Tu će najvjerojatnije biti i aktualni reprezentativac Luka Bukić koji neće biti na popisu putnika za Svjetsko prvenstvo koje se igra u srpnju. Svi ovi osvajači olimpijskih medalja, svjetskih i europskih naslova na igralištu „Kontra vitra“ odigrat će 15.07. revijalnu utakmicu protiv sastava „Legende Vakanze“. Vjerujem kako ovo nije i konačan popis svih koji će zaigrati u tom susretu jer poznavajući Dudu siguran sam kako će on sa sobom dovesti još nekoliko atraktivnih imena koji ne dolaze samo iz svijeta vaterpola.“

Uz Gataru na konferenciji za medije bio je iz organizacije i Igor Šarić, koji je pozvao sve da se i ove godine priključe u što većem broju.

„Što se tiče samog sportskog dijela on će biti isti kao i prošle godine. On će ovisiti o roju prijavljenih ekipa što znači da bi se mogao u neki sitnim mjerama i promijeniti. Pozivam sve one koji imaju želje i volje igrati vaterpolo i biti dio svega ovog da se prijave i dođu na zadarsku rivu.“

Kao bivši kapetan seniorske momčadi, ali i trener mlađih uzrasta u vaterpolo klubu Zadar, Šarić nije propustio priliku napomenuti uzlet zadarskog vaterpola u posljednje vrijeme i sjajne rezultate koje je taj kolektiv ostvario.

„Pa Zadar je ove godine po prvi put u povijesti igrao regionalnu ligu gdje su na kraju završili kao sedmi što je izuzetan uspjeh. Ja mogu biti samo ponosan što sam bio dio toga. Moram tu istaknuti i sjajan uspjeh kadeta VK Zadar koji su na regionalnom turniru osvojili treće mjesto pobijedivši pritom eminentne protivnike poput Mladosti, Partizana i Cattara. Prije nekoliko godine o tome se moglo samo sanjati i zato svaka čast ljudima u klubu koji su svojim radom, željom i voljom doveli klub do pozicije gdje se nalazi danas.“

Inače, prijave za „VAKANZA-u“ započele su jučer i traju do 21. srpnja. Sam turnir počet će 24. srpnja, a finalni dio odigrat će se 10. i 11. kolovoza. Otvaranje Sport&Music festivala kreće s utakmicom koju će 15. Srpnja odigrati Legende CRO vaterpola i VAKANZA-e i nastavit će se raznim popratnim sadržajem kroz cijelo vrijeme trajanja turnira. Ove godine sustav natjecanja pomalo je izmijenjen pa će tako tako pravo nastupa imati svi igrači koji nisu igrali u službenim utakmicama regionalne lige, prve lige (ne samo u HRV), nižih seniorskih liga (zadnjih 7 godina) te igrači koji su zadnjih 5 godina aktivni u mlađim kategorijama. Svaka momčad može imati najviše dva bivša igrača uz gore navedene uvjete. Za sve dodatne upite, ekipe se mogu obratiti organizatorima putem Facebooka ili putem e-maila:

igors.zd@gmail.com

borut@vakanza-zd.com