27 srp 2024
Bepo Filipi: Sada kada sam ja najbolji gledaju se drugi kriteriji
Borilački

Bepo Filipi: Sada kada sam ja najbolji gledaju se drugi kriteriji

Umjesto da je u Harkivu na EP-u boksu, zadarski teškaš Josip Bepo Filipi je ranije od očekivanog došao u rodne Sali na odmor. Jednostavno, nije mu bilo suđeno da na europskoj smotri pokaže koliko i što može. Izbornik Pijetraj je procijenio da je u ovom trenutku trećeplasirani s državnog prvenstva Babić u boljoj formi od aktualnog prvaka Bepa te je njega odveo na natjecanje. Kratkog daha bio je i Babićev nastup tamo, ali dobro, to nije tema ovog razgovora.

Pitali smo Bepa da se još jednom osvrne na svoj ostanak u Hrvatskoj a ne borbu za medalju na EP-u u Ukrajini.

„Jako me pogodilo, lagao bih kad bi rekao da nije. S dosta boksača koji su sada tamo ja sam boksao i pobjeđivao ih. Uvjeren sam da bih napravio dobar rezultat ali nema svrhe sada se vraćati na to. Okrećem novu stranicu, tako je najbolje“.

Kako se osjećao kada je saznao da kao prvak mora na izborne sparinge s Babićem.

„Što mislite kako mi je bilo. Kada sam dobio poziv za sparinge, više nisam bio fokusiran na nastup na EP-u. Drugi film u glavi odmah mi se pojavio, morao sam se pokušati pripremiti za te sparinge ali to nije bilo to. Dva dana prije odlaska na put koji se tada činio kao nešto normalno to je bila nemoguća misija. Stvarno nije bilo u redu, jer je uvijek išao prvak. Sada kada sam ja bio najbolji gledali su se neki drugi kriteriji“

Radi priprema za Harkiv propustio je i dva meča u WSB ligi za British Lionheartse koji su ga ove sezone postavili za prvog boksača.

„Kamo sreće da sam odmah znao da nisam u planu za Harkiv i da sam tamo nastupio. Ovako i moj nastup za njih dogodine visi u zraku, jer sam im rekao da upravo radi europskog prvenstva ne mogu boksati za njih. Lijepo sam izvisio na obje strane, eto, ja se stvarno nadam da će me opet zvati jer sam tamo bio jako cijenjen i uvijek sam davao sve od sebe“.

Što je sada u planu.

„Samo odmor, sa svojim timom moram razgovarati što i kako dalje. Sve je ovo još presvježe i moram dobro sve iz kalkulirati. Sve opcije su otvorene pa  čak i odlazak odmah u profesionalne vode. O svemu će te biti obaviješteni“.