31 svi 2023
Elias Kolega: Ja i Samuel imamo privilegiju što nas treniraju Ante i Ivica Kostelić
Naslovna slider

Elias Kolega: Ja i Samuel imamo privilegiju što nas treniraju Ante i Ivica Kostelić

Jedna od najvećih nada hrvatskog skijanja naš je Kaljanin, Elias Kolega, osvajač slalomske bronce s juniorskog prvenstva u Sočiju prošle godine. Uz njega tu je i dvije godine mlađi brat Samuel koji je također svojim nastupima skrenuo pozornost i pokazao koliko može.

Uhvatili smo Eliasa u Kalima, taman se spremao za odlazak na Mljet.

„Kad god nam se ukaže prilika dođemo u Kali. Tu nam je odlično, uz kupanje uspijemo odraditi i dobre treninge i stvarno napunimo baterije za svaku sezonu. Voljeli bih da to bude i duže, ali jednostavno nismo u mogućnosti“.

Razlog odlaska na Mljet dobro je poznat.

„Ha, ha već dugi niz godina treniramo s Ivicom i Antom Kostelićem te smo kad god nam se ukaže prilika kod njih na Mljetu. Uz suglasnost s direktorom HSS-a, Vedranom Pavlekom odlučili su preuzeti brigu o našim karijerama i to nas čini ponosnima. Svaku njihovu riječ, savjet, upijamo. Presretni smo što smo dobili tu priliku, svakako, nastojat ćemo ju maksimalno iskoristiti“.

Što je radio od završetka sezone, to je bilo već dosta davno.

„Otkako je završila sezona početkom travnja, neprestano smo bili ili na skijanju ili na moru. U ovom periodu godine imamo razdoblje jakog treninga kojeg kombiniramo sa slobodnim aktivnostima u vrijeme odmora. More je idealno mjesto za obavljanje raznih aktivnosti nevezano za sport“.

Nekakav plan i program priprema.

„Skijanje od 1.-15.7. u Švicarskoj je zadnje, onda ide kratak odmor na moru i onda oko 25.7. ponovno počinje trening (kondicijske pripreme na Mljetu sa Antom Kostelićem). Na skijanje ponovno idemo 1.rujna, a prve utrke su krajem listopada“.

Očekivanja od sezone.

„S obzirom na treninge koji se odrađuju a i još će biti žešći, očekivanja za sezonu su velika.  Ne mogu reći točno, ali želio bi što više puta biti u 15 najboljih na svijetu“.

Elias, ne sumnjamo da će tako i biti, kako s tobom tako i sa Samuelom. Ipak ste u rukama najboljih, puno sreće.

Foto: Skijanje.hr