31 svi 2023
Osam novih medalja Hrvačkog kluba Zadar
Borilački

Osam novih medalja Hrvačkog kluba Zadar

Na 14. izdanju Gospić opena Hrvački klub Zadar predstavljalo je petnaest natjecatelja.

Turnir je održan u velikoj sportskoj dvorani Gospić kao i svake godine do sada okupio je preko dvijesto natjecatelja iz većine hrvatskih klubova: Zagreba, Bistre, Hrvatskog dragovoljca, Slatine, Ludbrega, Petrinje, Like (Zagreba), Podravke, Šibenika, Vindije, Zadra kao i iz klubova susjednih zemalja: Ravena, Samorin, Gabčikovo i Sarajeva.

Prvi dio turnira održan je u dopodnevnim satima kada smo već osigurali medalje no završni dio finala započeo je tek u 20:30 a na njemu smo još čekali borbe naših finalista Roka Strike i Tomislava Zorića.

U uzrasnoj kategoriji djevojčica rođenih od 2006. do 2009. godine nastupile su:

do 28 kg Marcela Šumski koja je osvojila treće mjesto,

do 32 kg imali su Zadrani natjecateljice Marijanu Šumski, Miu Urić i Katu Nekić. U ovoj kategoriji hrvalo se Nordijskim načinom što podrazumijeva borbu svakog natjecatelja sa svakim (kada se radi o pet i manje natjecatlja) naše hrvačice imale su četiri borbe i uspjele izboriti također dva treća mjesta.

do 36 kg hrvala je Mare Nekić koja je sa pobjedom protiv predstavnice iz Salatine osvojila prvo mjesto.

U skupini mlađih dječaka rođenih 2007. i 2008. godine bilo je pet zadarskih hrvača:

do 32 kg nastupili su Lovre Strika i Ivan Adžić dječaci su do svojih plasmana morali proći četiri borbe a najuspješniji bio je naš Lovre Strika koji je sa četiri pobjede osvojio prvo mjesto dok je Ivan Adžić je osvojio treće mjesto.

do 36 kg predstavljali su nas Zorić Tomislav, Luka Maruna i Karlo Mustajbegović, kao što smo već ranije rekli najuspješniji bio je naš Tomislav koji se nakon pobjede protiv hrvača iz Podravke plasirao u finale turnira međutim uz sav trud koji je Tomica pokazao malo mu je nedostajalo za osvajanje prvog mjesta.

Skupinu dječaka rođenih 2004. do 2006. godine koji su se borili grčko-rimskim načinom hrvanja predstavljalo je četiri hrvača iz Zadara:

do 40 kg nastupio je Marino Kovačević koji je bio najmalđi u ovoj skupini ali ipak sa vrlo dobrom prezentacijom upisao je jednu pobjedu i dva poraza što je ukupno rezultiralo osvajanjem petog mjesta.

do 49 kg nastupio je aktualni prvak Hrvatske Josip Šumski koji je ovaj put imao peh prilikom prve borbe protiv hrvača Petrinje i nije upisao već uvjerljivu pobjedu što ga je kasnije koštalo plasmana u daljnji tijek natjecanja.

do 59 kg Roko Strika, jednostavno Roko je po tko zna koji put pokazao apsolutnu dominaciju nad svim svojim protivnicima tako je u odličnim borbama pobjeđivao protivnike iz Šamorina (SVK), Gospića i na kraju vrlo uzbudljivom borbom protiv predstavnika Podravke trijumfirao u finalu i osvojio zlatnu medalju.

do 65 kg debitirao je Moreno Kolega i ako Moreno na treningu pokazuje odličan napredak u ovih nekoliko mjeseci treninga natjecanje je ipak još velik izazov za koji će trebati još nekoliko turnira da bi smo uživali i u pobjedama ovog dječaka.

Na samom kraju u uzrstu starijih dječaka nastupio je Vid Begonjado 53 kg Vid je osvojio odlično treće mjesto i pokazao veliki napredak u svom radu a posebno u iskustvu koje sad već dolazi do izražaja.

Ukupno su Zadrani osvojili tri zlatne, jednu srebrnu i četiri brončane medalje što nas je podiglo ekipno na čevrto mjesto od ukupno šesnaest klubova.

Do kraja sezone ostaje još samo turnir Zadar open koji se održava 08. srpnja, kao što je vće poznato svim ljubiteljima hrvanja, turnir će biti održan u OŠ Zadarski otoci a finale će biti na Poljani Ivana Pavla II.