16 lip 2024
Leopold Burčul novi je trener NK Zadar
Naslovna slider

Leopold Burčul novi je trener NK Zadar

Leopold Burčul novi je trener prve momčadi Nogometnog kluba Zadar. Uprava Kluba i gospodin Burčul dogovorili su jednogodišnju suradnju, a službeno predstavljanje novog trenera bit će u srijedu u prostorijama NK Zadar na Stanovima. Leopold Burčul rođen je 17. travnja 1969. godine u Zadru. Nogometom se počeo baviti u Galovcu, a kasnije je igrao i za Bagat, Raštane, Velebit, DOŠK, Primorac Biograd, HV Posedarje, s kojim je bio prvak 3. HNL jug i Zadar, u čijem je dresu 1992. godine ubilježio i jedan nastup u Prvoj HNL.

Kao trener Burčul je najveće uspjehe postigao vodeći Raštane, s kojima je 2011. i 2012. godine osvojio naslov prvaka 3. HNL jug, a 2012. proglašen je i najboljim trenerom u Dalmaciji. Osim toga, vodio je i Velebit, Dinaru, biogradski Primorac i dubrovački GOŠK te juniorski sastav Zadra.

“Mjesto trenera Nogometnog kluba Zadar za mene predstavlja čast i obvezu. Ambicije kluba u sljedećoj sezoni su plasman u viši rang i pred nama je mnogo posla kako bismo složili momčad koja će moći ispuniti taj cilj. Dobro poznajem prilike u 3. HNL jug i znam da nas očekuje sezona puna izazova, ali uvjeren sam da će moj Zadar biti spreman na to i da ćemo na kraju imati razloga za zadovoljstvo”, kazao je Burčul.

Nogometni klub Zadar ovim se putem želio zahvaliti i dosadašnjem treneru Ivanu Pudaru na korektnoj suradnji tijekom prošle sezone kojemu su poželjeli sve najbolje u nastavku karijere.