08 lip 2023
Trener Stipe Kuliš te igrači Duje Brala, Maksim Matulina i Antonio Franov u U-14 reprezentaciji Hrvatske
Košarka

Trener Stipe Kuliš te igrači Duje Brala, Maksim Matulina i Antonio Franov u U-14 reprezentaciji Hrvatske

Hrvatska kadetska košarkaška reprezentacija do 14 godina u Dubrovniku se nalazi na pripremama. Uz izbornika Krešimira Žganeca tu je i četvero Zadrana. Trener je Stipe Kuliš dok su među 18 odabranih igrača i naše nade Duje Brala, Maksim Matulina i Antonio Franov.

Više o boravku u Dubrovniku i radu s ovim uzrastom rekao nam je trener Stipe Kuliš.

„Naš sustavni rad s ovom generacijom je započeo već u HKS-ovom kampu održanom 2016. godine u Biogradu. Tamo smo kod određenog broja kandidata napravili inicijalnu procijenu karakternih, motoričkih i tehničkih sposobnosti. Nakon toga je početkom 2017.-te uslijedilo okupljanje u Velikoj gdje su kandidati prošli bateriju testova kako bi dobili detaljniji uvid u njihovo trenutno stanje i potencijalne mogucnosti. Raspolažući svim tim podacima i uz tranzitivno praćenje kandidata kroz sezonu došli smo do ove selekcije koja se okupila u Dubrovniku“.

Što je želja postići ovom okupljnajem uz Biogradu.

„Cilj koji pred nama je zadavanje i usvajanje osnovnih principa u napadačkom i obrambenom segmentu igre te adaptacija na model rada u reprezentaciji. U sklopu ovih priprema odigrat ćemo i dvije pripremne utakmice protiv reprezentavije Crne Gore. Naše iduće okupljanje je u osmom mjesecu kad nas čeka nastup na Slovenia ball-u“.