09 pro 2023
3. regata mini Kupa: Najmlađi veslači ”okupirali” Jazine
Naslovna slider

3. regata mini Kupa: Najmlađi veslači ”okupirali” Jazine

U organizaciji Veslačkog kluba Jadran i Veslačkog saveza Dalmacije održana je treća regata iz serije mini kupa Dalmacije. Veliki broj najmlađih dalmatinskih veslača ”okupirao” je i ove godine uvalu Jazine pa je tako održano ukupno 35 utrka u kojima je nastupilo 95 posada. Ukupno je nastupilo devet klubova i gosti iz Rame u Bosni i Hercegovini. Na stazi duljine 500 metara veslalo se u samcima, dvojcima na pariće te u gig četvercima, dvobojskim sistemom, sa startom u dnu uvale Jazine i ciljem na gradskom mostu.

Veslači Jadrana bili su uvjerljivi na domaćem terenu, pa su odnijeli ukupnu pobjedu na regati, te prvo mjesto u kategorji kadeta. Najbolji u kategoriji mlađih juniora bili su veslači iz Rame.

Veslači Jadrana ostvarili su osam pobjeda, četiri druga mjesta i jedno treće mjesto. Prva mjesta osvojili su Margita Andrić u samcu kadetkinja, Grgo Gurlica u samcu kadeta, Frane Bencun u samcu kadeta, prva posada gig četverca kadeta u sastavu: Luka Pera, Mihovil Bogatić, Grgo Gurlica i Frane Bencun, druga posada gig četverca kadeta u sastavu Noa Špralja, Lovre Đinić, Martin Košta i Marko Škrokov.

Kod mlađih kadeta prva mjesta osvajali su u dvojcu na pariće Bernard Murtić i Ivan Mustać, te u samcu Lovre Lapčić i Dominik Ferjančić.

Drugi su bili Mihovil Bogatić u samcu kadeta, dvojac na pariće mlađih kadeta Đani Peričić i Đanni Peraić, te samci mlađih juniora Ivan Validžić i Marko Medin.

Treća je u samcu kadetkinja bila Natali Pera.

Lijepa veslačka priredba, na atraktivnoj lokaciji u srcu grada, prezentirala je Zadranima veslanje, još jednom, u najboljem svijetlu, a slijedeća veslačka priredba je već 19. kolovoza, kada će se održati, šesti po redu, sada već tradicionalni, Jadranov veslački dvoboj osmeraca koji će se po prvi puta veslati kao noćna utrka, pod svjetlom reflektora.