31 svi 2023
Ante Žoni Maksan: BK Zlatna rukavica kreće još uzlaznijom putanjom
Borilački

Ante Žoni Maksan: BK Zlatna rukavica kreće još uzlaznijom putanjom

Novi čelni čovjek trofejnog zadarskog boksačkog kluba Zlatna rukavica odnedavno je Ante Žoni Maksan.  Kako je došlo do njegovog angažmana.

„Najviše je za to zaslužan moj prijatelj Edi Milošević, zamolio me da im pomognem i ja prijatelja nisam mogao odbiti. Dugo pratim sve što se događa u klubu, dobro sam upoznat sa svim rezultatima naših predstavnika i želim da krenemo još uzlaznijom putanjom“.

Prvi koraci koje će te povući.

„Prije svega to su uvjeti u kojima dečki treniraju. Zaslužuju puno bolje. To je prioritet, proračun kluba moramo povećati i trebamo pronaći partnera, odnosno sponzora koji će nam pomoći u ovom našem projektu“.

Očekivanja su sigurno velika.

„Definitivno, ciljevi su visoko postavljeni a to tako i treba biti budući da je riječ o klubu koji je godinama u samom vrhu hrvatskog boksa. Imamo sjajnu generaciju boksača koju predvodi Martin Gulan. Naš trener je već šest godina prisutan u reprezentaciji, ima puno iskustva i svojim radom i rezultatima donio je dosta veselja našem boksu. Nažalost, prošle godine ostali smo bez naša dva boksača, braće Filipi i to se više ne smije dogoditi. Jednostavno, klub nije mogao pratiti te vrhunske sportaše bez pomoći sredine u kojoj djeluje i to ćemo u budućnosti zaustaviti. Pet godina rada smo poklonili nekom drugom klubu i po tom pitanju se mora nešto promijeniti. Već za mjesec dana naš kadet Jure Bratovic odlazi na europsko prvenstvo i nemamo vremena za priču, trebamo mu osigurati najbolje pripreme i najbolje sparing partnere“.

Dodao je Maksan na kraju im je u planu uz pomoć HBS-a, Grada Zadra , Županije i HOO ovdje kod nas napraviti kamp za pripeme na koji bi dolazili kako hrvatski boksači tako i oni iz drugih zemalja.