22 ruj 2023
TK Zadar i HTS domaćini Taekwondo prvenstva Hrvatske za kadete i juniore
Borilački

TK Zadar i HTS domaćini Taekwondo prvenstva Hrvatske za kadete i juniore

 

U Zadru u dvorani Krešimira Ćosića održat će se 24. lipnja Juniorsko i Kadetsko prvenstvo Hrvatske u organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza i Taekwondo kluba Zadar. Na prošlogodišnjem prvenstvu sudjelovalo je ukupno 450 natjecatelja iz 68 klubova, pa se može i na ovogodišnjem natjecanju u  Zadru očekivati približan broj.

Također, ovo je zadnji kriterijski turnir za izbor kadetske i juniorske reprezentacije. Za članove TK Zadar  u tom smislu važan je kadetski dio turnira jer je Ariana Oreč već učvrstila svoje prvo mjesto na kadetskoj rang listiu kategoriji do 51 kg i osigurala nastup na Europskom kadetskom prvenstvu koje će biti održano u Budimpešti na jesen.

Taekwondo klub Zadar predstavljat će četiri juniorke;Karla Klasić, Gloria Bojo,Tonia Pera i Bruna Sladovićte devetero kadeta;Ani Matijašević, Paola Tomrecaj, Stela Vozila,Teuta Uskok, Ariana Oreč, Nora Milolović, Megi Lerga, Karlo Uskok i Frane Pavić. Svako od njih želi doći što dalje ali na državnom prvenstvu nastupaju odlični borci pa će se morati potruditi i dati sve od sebe.

Uz sve to, najvažnije je da natjecanje bude održano na nivou standarda Hrvatskog taekwondo saveza, a za to će se potruditi svi članovi domaćina, Taekwondo kluba Zadar. Kako se nastupa u vrhunskoj dvorani očekuje se lijepa sportska predstava i atraktivne borbe. Uz očekivani broj natjecatelja, trenera, stručne pratnje, roditelja i navijača dvoranu bi moglo posjetiti oko tisuću sudionika natjecanja.