28 svi 2023
D. Marinović: Ne želimo u Premijer ligi plesati samo jednu sezonu
Košarka

D. Marinović: Ne želimo u Premijer ligi plesati samo jednu sezonu

Alfa i omega Košarkaškg kluba Jazine Arbanasi, novog člana Premijer lige već je dugi niz godina član Uprave, Dan Marinović. Prošlo je nekoliko dana od velikog slavlja „žute podmornice“ povodom plasmana u najviši rang hrvatske košarke.

Jesu li se dojmovi malo slegli.

„Jesu, ali samo malo. Dečkima idu sve zasluge, njima i treneru Jakovu Borčiću jer su dali najveći obol u svemu ovome. Ovo je njihova priča, njihov uspjeh, iako moram istaknuti i ulogu predsjednika Morića te Ćustića, Tokića.  Malo ljudi je uključemo u rad kluba ali držimo se one, svi za jednog, jedan za sve. Zahvaljujem i svim Zadranima koji su nas podržavali tijekom cijele sezone. Pokazali smo da se s jednim ozbiljnom radom i minimalnim uloženim financijskim sredstvima ipak može napraviti pravi rezultat. Nismo se tome nadali iako smo već tri godine uzastopno prvaci A-2 lige. Sretni smo i sada uživamo u postignutom“.

Dani veselja brzo će proći, treba se krenuti u slaganje momčadi za Premijer ligu. Definitivno, to će biti veliki izazov.

„Vizija postoji, znamo što bi trebali napraviti. Očekuje nas puno posla u sljedeća četiri mjeseca. Moramo sjesti razgovarati s ljudima iz Grada i Županije i nekim sponozorima. Želimo naći jednog generalnog sponzora koji bi preuzeo jedan veliki financijski dio kako bi mogli odigrati Premijer ligu. Potrebna su značajna financijska sredstva isto kao što trebamo i organizacijsko tehničke stvari još poboljšati kako bi zajedno s KK Zadar mogli surađivati i biti na pomoć jedni drugima. Mi sami ne možemo podnijeti sve to, uz pomoć koja nam je nužna sve će biti kudikamo lakše realizirati“.

Znate li već sada gdje će te igrati svoje utakmice kao domaćini.

„To će biti najvjerojatnije u velikoj dvorani Krešimira Ćosića iako to još nije službeno potvrđeno. Jazine nisu u mogućnosti ispuniti sve uvjete a to su nedostatak grijanja i hlađenja, tako da ćemo vrlo skoro i to pitanje riješiti“.

Igrački kadar.

„Logično je da će on morati biti pojačan. Želja je da u naš klubu dogodine uključimo što veći broj zadarskih igrača s kojima ćemo pokušati ovu lijepu priču nastaviti. Definitivno, ne želimo u Premijer ligi plesati samo jednu sezonu“.

Još jednom čestitke igračima Jazine Arbanasa i stručnom vodstvu. Uistinu, veliko iskušenje ih očekuje, nadamo se da će uspjeti prebroditi ovu najtežu prvu sezonu u Premijer ligi na najbolji mogući način, kasnije će ipak biti lakše.

Foto: HKS