28 ožu 2024
Viceprvaci Hrvatske, kadeti VK Zadar 1952 na Regionalnoj završnici u Crnoj Gori
Naslovna slider

Viceprvaci Hrvatske, kadeti VK Zadar 1952 na Regionalnoj završnici u Crnoj Gori

Izvrstan rad i rezultati koje postižu sve selekcije Vaterpolo kluba Zadar 1952 prolaze zapaženo i van granica Lijepe naše. Kadeti kluba, inače aktualni državni viceprvaci igrači rođeni 2003. i mlađi nastupit će na Regionalnoj završnici, Final 6 koji će od 16. do 18. travnja biti održan u Herceg Novom (Crna Gora).

Sudionici završnice su uz VK Zadar 1952, još iz Hrvatske, zagrebačka Mladost i dubrovački Jug, iz Srbije stiže Partizan, te dva domaća predstavnika, Jadran (Herceg Novi) i Cattaro (Kotor).

„Biti u tako odabranom društvu govori puno toga. Presretni smo, jedva čekamo nastupiti na završnici. Definitivno, ovo je naš najjači turnir na kojem ćemo nastupiti do sada gledajući iz konstatacije da je ovo ujedno i prvi put da je neka naša selekcija izborila regionalnu završnicu“ – dodao je trener, Ivo Radetić.

Čemu se nadaju u Herceg Novom.

„Očekivanja su uvijek velika, idemo dolje hrabro s puno optimizma. Dobro smo radili, trenirali, ne samo sada nego i tijekom cijele godine. Veselimo se, imat će dečki pet vrhunskih utakmica i prave prilike za nova dokazivanja. Izlazak na jednu takvu scenu je strašan dobitak, tu su uvijek prisutni i izbornici mnogih selekcija, rad kod mladih uvijek je pod povećalom svih. Naš moto je uvijek dati sve od sebe, za koje mjesto će to u konačnici biti dovoljno to ćemo vidjeti po završetku turnira“.

Odlazak u Crnu Goru dobro će doći za još jednu selekciju u klubu.

„S nama idu i juniori, na poziv crnogorskog izbornika Gojkovića dečki će dole odmjeriti snage za odigravanje četiri kontrolna ogleda s njihovom vrstom. Ne može bolje, to su utakmice protiv momaka koji su top u Europi  i velika nagrada za sve nas. Ponosni smo što smo pozvani, ne sumnjam da ćemo taj poziv i opravdati“.  

Dečki puno sreće, s velikom pažnjom pratit ćemo vaše igre. Igraj Zadre volimo te mi.