31 svi 2023
B. Miletić: Zadovoljan sam, cure su pokazale veliku želju za uspjehom
Naslovna slider

B. Miletić: Zadovoljan sam, cure su pokazale veliku želju za uspjehom

Dvije kontrolne utakmice prošlog tjedna odigrale su ženske nogometne reprezentacije Hrvatske i Bosne i Hercegovine. U prvom srazu igranom u Brčkom bilo je 2:2 dok je u odličnoj atmosferi u Velikoj, Hrvatska bila bolja 2:1.

Kako je vidio ove dvije provjere i koliko je zadovoljan prikazanom igrom, više nam je rekao izbornik Hrvatske, Božidar Miletić.

„Odigrali smo dvije zahtjevne utakmice protiv kvalitetnog protivnika te dobili uvid u svoje prednosti ali i nedostatke.Od četiri poluvremena tri smo odigrali dosta kvalitetno, poštivali smo sve zadatke i to je izgledalo jako dobro dok smo u jednom izgubili koncentraciju i igrali nogomet koji će protivnici u kvalifikacijama vrlo brzo kazniti.Takve minute moramo svesti na minimum ukoliko mislimo napraviti nešto u kvalifikacijama. Sve u svemu zadovoljan sam s djevojkama i njihovom voljom i željom za uspjehom“.

Što je sada u planu.

„Prvo odmor jer je on curama potreban nakon naporne sezone u svojim klubovima. Na vrijeme ćemo se okupiti i početi s pripremama za kvalifikacije koje počinju u mjesecu rujnu našim gostovanjem u Ukrajini. Dat ćemo sve od sebe da u njima budemo u pravoj formi i pokažemo koliko možemo“.

Izabranice Božidara Miletića našle su se u Skupini 4, zajedno sa Švedskom, Danskom, Ukrajinom i Mađarskom. Sedam pobjednika skupina osigurat će izravni plasman na Svjetsko prvenstvo. Četiri najbolje drugoplasirane ekipe ući će u doigravanje te će kroz listopad i studeni 2018. godine odlučiti o jednom, posljednjem europskom putniku.