31 svi 2023
Dragan Vidaić novi je izbornik mlađe seniorske boksačke reprezentacije Hrvatske!
Borilački

Dragan Vidaić novi je izbornik mlađe seniorske boksačke reprezentacije Hrvatske!

Još jedno veliko priznanje sletjelo je na adresu Boksačkog kluba Zadar, odnosno trenera Dragana Vidaića, koji je od strane Hrvatskog boksačkog saveza potvrđen za izbornika mlađe seniorske reprezentacije Hrvatske. Vidaić je izabran sukladno odluci izvršnog odbora donesenoj lani, a u kojoj stoji kako se  izbornici biraju temeljem rezultata nakon Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za žene i mlađe seniore.

Uz Vidaiće i trenera Dražena Kuhara, u stručnom stožeru bit će još i Antonio Zubčić, trener u zadarskom Boksačkom klubu Bandits. Vidaić je u izjavi za naš portal rekao kako mu je zadovoljstvo nakon tri uspješno odrađena mandata na čelu juniorske reprezentacije Hrvatske sada voditi i generaciju mlađih seniora.

„Zahvalio bi se predsjedniku Hrvatskog boksačkog saveza gosp. Boni Bošnjaku kao i tajniku Marku Maroviću i svim članovima Izvršnog odbora za ovu odgovornu funkciju. Očekujem od Grada Zadra i Zadarske županije da će me podržati u ovom projektu kako bi ostvario dobre rezultate i donio u Zadar još nekoliko medalja.  Što se reprezentacije tiče mi nemamo stanku. Već 15. srpnja boksamo protiv reprezentacije Italije, dok nas u listopadu očekuje Europsko prvenstvo u Turskoj. Tamo će, nadam se, Biletić i Uremović potvrditi svoje europske medalje. U Turskoj očekujem dobar rezultat od  još nekoliko mladih boksača, prije svega od Darjia Petrića kojeg iduće godine  očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu gdje  prvih osam putuje na Olimpijadu za mlade. Znam da je preda mnom jedna velika obaveza, ali isto tako znam kako rad,trud i znoj daju rezultate pa se tome veselim“, kaže Vidaić.

Ne sumnjamo kako će svi naši talentirani boksači uz izbornika Vidaića i trenera Zubčića na prvenstvima koja su ispred njih imati puno toga za reći. Portal Sport023 želi vam svima skupa puno sreće i uistinu se nadamo kako će u Zadar doći još pokoja medalja.