16 lip 2024
Brončana medalja zlatnog sjaja za kuglače Zadra na Kup završnici u Rijeci!
Kuglanje

Brončana medalja zlatnog sjaja za kuglače Zadra na Kup završnici u Rijeci!

Kuglači Zadra okitili su se brončanom medaljom na završnici Kupa Hrvatske igranom ovog vikenda u ŠRC Mlaka u Rijeci. Nažalost, na putu ka finalu posrnuli su protiv Osijeka, koji je na kraju slavio sa 6:2 u setovima. Kako se po propozicijama Kup natjecanja dvoboj za treće mjesto ne igra, Zadrani su i kao četvrti primili medalju. I to potpuno zasluženo! Podsjetimo, naši su kuglači do ovog velikog uspjeha došli svladavši u osmini i četvrtfinalu dva renomirana protivnika, Medveščak i Zaprešić. Posebno impresivan bio je dvoboj protiv Zaprešića, koji su naši kuglači u Mocirama glatko pobijedili sa 6,5:1,5 s najboljim ukupnim rezultatom svih dvoboja u ovogodišnjem Kup natjecanju od 3648 bodova. Da su se u Rijeci barem uspjeli približiti tom rezultatu, Zadrani bi bez ikakvih problema uzeli novi naslov osvajača Kupa. Osvrt na utakmicu protiv Osijeka, ali i na završetak jedne turbulentne sezone, za naš portal donosi potpredsjednik Kuglačkog kluba Zadar, Josip Kartelo:

„Krenuli smo jako jer smo htjeli povesti s 3:0 i tako usmjeriti meč na našu stranu. Nekako smo tu najviše riskirali s Mariom Baljakom koji je za protivnika imao Marija Liovića. Baljak je na kraju uspio slaviti, ali nažalost nisu ga popratili Luka Ukalović i Ivica Perić. Ukalović je izgubio na jednu kuglu, dok je Perić prospustio vodstvo od 2:0 u setovima. Šteta, da smo poveli s 3:0 bilo bi svašta do kraja i bilo bo uistinu veliko iznenađenje da smo otišli do finala. No, i ovako smo ostvarili veliko postignuće, uzeli smo brončanu medalju u Kupu u koji smo došli iz Prve B lige i na taj način pozitivno zaključili jednu vrlo tešku sezonu.“

A na ovom velikom rezultatu Zadranima se može samo čestitati. Nikako zamjeriti. Nakon sezone koja je ostala iza njih i šokantnog poraza od Rijeke u razigravanju za Prvu ligu, treće mjesto i brončana medalja u natjecanju Kupa Hrvatske može im samo služiti na čast i mora im biti putokaz za sljedeću sezonu u kojoj će, sigurni smo, otići do kraja i izboriti povratak u društvo najboljih gdje, prema prikazanom u Kupu, i zaslužuju biti.