21 lip 2024
Boksački klubovi Diabolik, Bandits i Zadar nastupili u Rijeci
Borilački

Boksački klubovi Diabolik, Bandits i Zadar nastupili u Rijeci

Turnir se održavao u spomen na rano preminulog boksača Zdravka Žugelja Pika. Turnir je bio humanitarnog karaktera i nastupilo je 40tak boksača iz Hrvatske i Slovenije.

Predstavnici BK Bandits i Zadar išli su pod vodstvom treenra Antonia Zubčića. Redom su nastupili BK Bandits: kadet do 60kg Enzo Lisica koji je tijesno na bodove izgubio od puno iskusnijeg Luke Perišića iz Zagrebačkog Nokauta. Iza njega u kategoriji mlađih seniora je nastupio u svojoj šestoj borbi Martin Grgec koji je slavio prekidom protiv dosta iskusnijeg Slovenca, Martin je inače brončani sa zadnjeg prvenstva Hrvatske.

Za BK Zadar su nastupili Nikoleto Grdović u kategoriji do 69kg i na bodove pobjedio borca iz Zadarskog Svetog Krševana, Nikoletu je ovo bila četvrta borba i momak koji pokazuje velik napredak ujedno brončani na prvenstvu Hrvatske. U kategoriji do 75kg isto mlađi senior,najborbeniji par turnira,i ujedno proglašenim najboljim borcem turnira je Dario Petrić. Dario je odradio odličnu borbu sa iskusnim Slovencem. U seniorskom uzrastu je u kategoriji do 69kg nastupio i Fatim Saciri koji se borio s momkom iz Virovitice i više od časnog poraza nije išlo.

Bilo je i pet mladih boksača Diabolika pod vodstvom trenera Nike Marketina. Za još jedan veliki uspjeh boksača pobrinila su se braća Luka i Roko Bukvić koji su osvojili zlatne medalje, dok su Vice Radonić, Luka Matijević i Tino Stipanov zaslužili srebrne.

Bravo naši, puno sreće i dalje.