08 lip 2023
Termin na umjetnoj travi platili 300 kuna, Karlović pojasnio: Svi sadržaji koji se ni prije nisu naplaćivali besplatni su i sada!
Naslovna slider

Termin na umjetnoj travi platili 300 kuna, Karlović pojasnio: Svi sadržaji koji se ni prije nisu naplaćivali besplatni su i sada!

Na priopćenje gosp. Denisa Karlovića, direktora ŠC Višnjik, koje smo jučer u cijelosti objavili na našem portalu, a u kojem se Karlović osvrnuo na model kojim će se rekreativci i svi ostali građani grada Zadra koristiti sportskim objektima i terenima kojima upravlja ŠC Višnjik,  reagirao je jedan naš čitatelj koji je želio ostati anoniman, no poslao nam je račun na kojem je jasno vidljivo kako je uslugu igranja na umjetnoj travi na malonogometnim terenima platio 300 kuna.

Uz račun čitatelj je poslao i poruku koju prenosimo u cijelosti:

“Čisto da ne bilo zabune oko toga što je besplatno za građane grada Zadra, a što nije. Danas smo po prvi put otkako slobodno igramo nogomet na popularnim Baninama, a ima tome preko 15 godina, platili termin. I to u iznosu od 300 kuna za sat vremena. Toliko o tome.”

Komentar i pojašnjenje zatražili smo direktno od direktora ŠC Višnjik, Denisa Karlovića:

„Kao prvo građani moraju znati da sve ono što smo obećali da smo to i napravili. Športski centar Višnjik zajedno sa otvorenim terenima je u potpunosti dostupan građanima grada Zadra i Grad Zadar je isfinancirao obnovu tih terena, koji su sad dovedeni na jednu svjetsku razinu, upravo zbog građana grada Zadra da im se omogući bavljenje sportom i rekreacijom. Ono što je važno za napomenuti jest kako smo mi, čim smo preuzeli taj Centar, odmah maknuli ograde i napravili plan obnove i svi sportski  tereni koji su i prije bili besplatni građanima Zadra su i sada dostupni na isti način. Od atletske staze, vježbališta, košarkaških i odbojkaških terena i građani ih svakodnevno u velikom broju koriste. Napravljena je i rasvjeta tako da se može rekreirati sve do 23 sata.

Druga skupina su razne sportske Udruge koje Centar koriste u predviđenim termina i koje sve imaju ugovor sa ŠC Višnjik. Njihovo korištenje tih terena sufinancira Grad Zadar tako da je i njima sve besplatno. Dakle, kad kažem da je građanima grada Zadra to sve besplatno, onda to stvarno tako i jest što mogu potvrditi i građani koji tamo svakodnevno treniraju kao i sportske Udruge koje su dogovarale termine sa ŠC Višnjik.

Ostaje ovaj kompleks malonogometnih travnatih terena koji je i prije bio u žici i ograđen, a sada je uređen i koje moramo odvojiti od svih ostalih sadržaja koje obuhvaća ŠC Višnjik. U onim terminima kad su ti tereni slobodni,kad nam se javi organizirana skupina građana koja bi ih htjela koristiti, mi im moramo osigurati termin i svlačionice te po cjeniku naplatiti uslugu za što će dobiti račun. Još jednom naglašavam, to se odnosi samo na travnate terene koji i prije nisu bili dostupni građanima. Njega su prije koristili Nogometni kub Zadar i Rukometni klubovi ljeti. Sada ga koristi još jedan Nogometni klub i razne Udruge koje ga koriste prema cjeniku. Naravno, ako dođe roditelj s djecom ili nekakva skupina djece, a termini su slobodni, jer mi prije svega moramo osigurati termine i brinuti o onima koji ga rezerviraju, pa naravno da ih nitko neće tjerati s terena. Intencija je bila da se ovaj Centar uredi na jednoj svjetskoj razini i da on bude dostupan građanima Zadra. Mi ove terene moramo i sačuvati. Oni se moraju koristiti na primjeren način. Dakle postoji određena sportska obuća koja se koristi za atletsku stazu i za terene kako bi oni što duže trajali opet na korist naših građana.

Želim da bude jasno, ono što mi želimo naplatiti, i to dobro naplatiti, to je sportski turizam i cjenik je prvenstveno napravljen upravo radi tih upita i ekipa iz Europe koje mi imamo izvana a koji bi tu htjeli trenirati. Kad meni netko pošalje upit i pita koliko košta atletska staza, koliko košta bazen, koliko košta boravak od sedam dana u sportskom centru, naravno da mi moramo imati na internet stranicama cjenik i reći mu uvjete po kojima oni te terene mogu koristiti. Ali ono što je važno za napomenuti jest da je sve ono što je obećano, odnosno da će se to dovesti na jednu svjetsku razinu, da će se o tim terenima brinuti, da će se raditi menagment tih terena radi sportskog turizma i da će ti tereni biti dostupni građanima grada Zadra, to je apsolutno tako i nikako drukčije“, zaključio je Karlović.