28 ruj 2023
Dobri rezultati Jadranaša na Jumbo regati u Zagrebu
Naslovna slider

Dobri rezultati Jadranaša na Jumbo regati u Zagrebu

Uspješni su bili veslači Jadrana na dvadesetom izdanju međunarodne veslačke regate Jumbo u Zagrebu. Regata, koja je dobila ime po Juliju Boroši, veslačkom entuzijastu i utemeljitelju Veslačkog kluba Jarun i nakon njegove smrti dalje okuplja veliki broj veslača u svim uzrastima. Veslačima Jadrana regata je poslužila kao provjera pred predstojeće Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete, koje je na rasporedu početkom srpnja u Zagrebu.

Jadranaši su ostvarili dvije pobjede. Ivan Tokić je, zajedno s Mariom Marićem iz splitskog Gusara, osvojio prvo mjesto u dvojcu bez kormilara juniora. Odlićčan je bio i kadetski četverac na pariće, koji je nakon uvjerljive pobjede u eliminacijskoj utrci, isto napravio i u finalu. Četverac su veslali Grgo Gurlica, Luka Pera, Mihovil Bogatić i Frane Bencu.  Andreas Vaško je u samcu seniora zauzeo šesto mjesto nakon što je pobjedom u svojoj eliminacijskoj skupini ušao u finale. Četverac na pariće mlađih juniora Dominik Cimera, Ivan Grancarić, Toni Šimurina i Tonči Bezinović ušao je trećim mjestom kroz eliminacije u finale ali je tamo zauzeo peto mjesto. Ela Žuvanić je isto tako izborila finale u eliminacijskoj utrci ali je također osvojila peto mjesto.

Ivan Tokić ponovno je bio izvrstan. kao i dan ranije, te je ovaj puta odnio pobjedu u kombiniranom četvercu bez kormilara zajedno s veslačima Gusara, Trešnjevke i Mladosti, Mariom Marićem, Hrvojem Vrdoljakom i Jakovom Bijelićem. Ova posada će svoj put do norme za Svjetsko prvenstvo juniora pokušati pronaći već idućeg vikenda na međunarodnoj regati na Bledu u Sloveniji.

Stipe Vujević je zatim donio još jedno prvo mjesto, i to u samcu lakih juniora. Slijedila ga je Ela Žuvanić u dvojcu na pariće juniorki, zajedno s veslačicom Mornara Andreom Paladom, također s prvim mjestom. Drugo mjesto osvojila je Maris Milin u samcu lakih juniorki, a treći su bili u dvojcu na pariće seniora Andreas Vaško i Leon Mikulić kao i Margita Andrić u samcu kadetkinja.