21 lip 2024
Zadar je još jednom bio centar futsal svijeta
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Futsal

Zadar je još jednom bio centar futsal svijeta

Pravi defile futsal mladeži održao se u našem gradu. U organizaciji Futsal Zadra, predvođeni Markom Šimurinom i Draganom Županom, u dvoranama Mocirama i Višnjiku održan je još jedan Futsal week za mlađe uzraste U-9 i U-14.

Turnir je bio međunarodnog karaktera,  zbog sudjelovanja futsal akademije Ole iz Londona, koja je imala dvije ekipe u U-9 te jednu U-14 kategoriji. Mora se napomenuti da je riječ o uglednoj akademiji s puno talentirane djece i zasigurno sa svojim roditeljima i trenerima nose divne uspomene iz Zadra.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sve je počelo kada su se u Mocirama igrale utakmice po skupinama, a kulminacija i utakmice za plasman su igrane u nedjelju u Višnjiku.

Bilo je pobjeda, poraza, suza radosnica i plača, ali su svi skupa otišli zadovoljni svojim kućama.Uz domaće ekipe Zadar, Zara, Arbanasi, Škola nogometa Arbanasi, Škabrnja, Sv.Mihovil, Zlatna luka, Sabunjar, Velebit nastupile su i dvije ekipe van granica županija, Kijevo Knin i Crnica iz Šibenika.

Na kraju su naslove ponijele različite ekipe, ali su pobjednici svi skupa jer se još jednom pokazalo kako futsal i nogomet mogu i moraju surađivati.

U kategoriji U-9 plavi turnir prvo mjesto je otišlo je NK Arbanasima koji su slavili nad Ole akademijom. U-9 crveni turnir je uzeo NK Zadar pobjedom nad Škabrnjom, u jednoj predivnoj utakmici, kako na terenu tako i na tribinama.

Kako se kaže, šlag dolazi na kraju, a upravo to nam je prezentirala utakmica kategorije U-14, a u kojoj je Sv. Mihovil poveo 3:0 protiv Velebita, no odlični mladići iz Benkovca su sve okrenuli i pobjednički pehar putuje u njihove vitrine!

Konačni poredak:

U-9 crvena (grupa)

 1. Zadar 2
 2. Škabrnja
 3. Zlatna Luka
 4. Arbanasi Zadar
 5. Zara
 6. Ole 2

U-9 plava (grupa)

 1. Arbanasi
 2. Ole
 3. Sveti Mihovil
 4. Zadar 1
 5. Crnica / Kijevo Knin

U-14 (grupa)

 1. Velebit Benkovac
 2. Sveti Mihovil
 3. Sabunjar
 4. Ole