10 lip 2023
Lovre Čirjak: Nemam ništa protiv daljnjeg ostanka u Celju iako nikad se ne zna
Naslovna slider

Lovre Čirjak: Nemam ništa protiv daljnjeg ostanka u Celju iako nikad se ne zna

Već godinu i pol u slovenskom prvoligašu Celju igra zadarski nogometaš Lovre Čirjak. Njegov klub je natjecanje u slovenskom prvenstvu završio na petom mjestu.

Smatraju li to u Celju uspjehom ili su puno više očekivali od sezone.

„Bilo je neizvjesno do samoga kraja, da, završili smo na petom mestu. Nažalost, za jedan bod izmakla nam je Europa a to je bio cilj. Šteta, tome smo se nadali i priželjkivali smo to, ali što se može. Sami smo krivi, to je sada već iza nas, okrećemo se novim izazovima“.

Koliko je zadovoljan svojim igrama i učinkom.

Kako se ono kaže, uvijek može bolje. To i ja također mislim, iako nije bilo loše, pogotovo u prvom djelu sezone. Igrao sam puno više i bio sam izabran u idealnih 11 na polusezoni. Ukupno sam odigrao 30 utakmica, postigao sam 7 golova i imao sam 5 asistencija. Dobro, ali bit će još bolje u sezoni koja brzo stiže“.

Ostaje li i dalje u Celju.

 „Pripreme počinju već 15. lipnja, dolazim na njih pa ćemo vidjeti. Još imam ugovor s Celjem. Međutim, nikad se ne zna, ako iskrsne neka bolja ponuda, zašto ne. Iako, ne mogu reći ništa protiv boravka u Celju, odlično sam prihvaćen od svih, igram dosta i dobro, tako da je dosta realna opcija da tu i dalje ostanem“.

Nešto o slovenskoj ligi.

„Dosta je podjednaka, nema nekog izrazitog favorita i to daje dodatnu draž. Infrastruktura je dosta bolja nego kod nas, dosta se u nju i ulaže a i sama liga je odlično popraćena“.

Zadar.

„Pratim sve, za sada je nažalost vidljiv samo pomak u organizaciji ali i to je nešto. Rezultat nije bio onakav kakav se očekivao, mislim da će i to vrlo brzo doći na svoje te da će Zadar već naredne sezone izboriti povratak u Drugu ligu. To im ja iskreno i želim“.