19 tra 2024
Novi vrijedni rezultati Hrvačkog kluba Zadar
cof
Borilački

Novi vrijedni rezultati Hrvačkog kluba Zadar

Međunarodni hrvački turnir Sljemensko podneblje već XXIII godine održava se u malenoj općini Bistra u dvorani istoimene OŠ Bistra. Održavanje ovog malog međunarodnog turnira od velikog je značenja za hrvanje koje ima dugu tradiciju u Bistri tako da ne možemo reći da je ovaj turnir značajan ili velik po broju ekipa i natjecatelja, koji jednostavno ne stanu u ovako malu dvoranu, ali ekipe koje dolaze na poziva organizatora redovito dolaze sa kvalitenim hrvačima koji ovaj turnir ipak čine zanimljivim.

Hrvački klub Zadar u nazad četiri godine redovito nastupa na turniru Sljemensko podneblje pa je tako bilo i ovog puta.

Mlađi dječaci početnici – 2006. – 09. god.

do 59 kg Luka Kevrić,

Stariji dječaci – 2003. – 05. god.

do 47 kg Josip Šumski

do 59 kg Roko Strika

do 73 kg Luka Turkeš

Naši hrvači osvojili su tri medalje Luka Kevrić sa jednom pobjedom i dva poraza osvojio je treće mjesto, Roko Strika sa tri pobjede i jednim porazom osvojio je drugo mjesto kao i Josip Šumski koji je sa dvije pobjede i jednim porazom također osvojio drugo mjesto.

Do Međunarodnog turnira Zadar open 2017. koji se održava u subotu 08.07. ostao  je još jedan turnir  tradicionalni Međunarodni turnir Gospić open 2017. koji se održava 17. lipnja. Vjeruju Zadrani kako će i ove godine uspješno zaokružiti prvi dio sezone nakon čega slijedi pauza do 01. rujna, kada jesenski dio sezone nastvaljaju s Međunarodnim turnirom u Slatini.