28 svi 2023
Maja Perinović i dalje dominira i pobjeđuje
Naslovna slider

Maja Perinović i dalje dominira i pobjeđuje

Maja Perinović  je na državnom brdskom prvenstvu na Učkoj obranila naslov državne prvakinje u kategoriji juniorki ispred klupske kolegice Josipe Šintić i Karle Kožić iz BK Perfa

Stazu dugu 7 km prešla je za 25 min i 37 sec i Biciklističkom klubu Zadar donijela stoto odličje s državnih prvenstava od 1996. godine do danas. Ovo je bila Majina trinaesta državna medalja i šesti naslov državne prvakinje u njezinoj blistavoj karijeri koja je započela još 2011. godine.

Na kraćoj stazi uspona na Učku nastupili su još u kategoriji do 15 godina Nicolas Gojković (2004.) koji je zauzeo peto mjesto, te Luka Škara (2006.) koji je bio osmi. Obojica su startala u starijoj kategoriji dječaka pošto prvenstvo na Učkoj u njihovom godištu nije bilo raspisano ove sezone.

Na dužoj stazi od 14 km juniorski trojac BK Zadar, Ivan Grgić, Toni Srbić i Lovro Matek zauzeo je šesto, sedmo i osmo mjesto među trinaest hrvatskih juniora na startu, dok je Kosta Tefilov bio osmi među veteranima B.

BK Zadar s kompletnom postavom uputio se u Čakovec na utrku Kupa Hrvatske odakle je stigla vijest o još jednom odličnom rezultatu zadarskog juniorskog ženskog dvojca. Maja je u završnom šprintu kategorije žena odnijela pobjedu pred glavnom favoritkinjom utrke i najboljom hrvatskom seniorkom Miom Radotić te trenutno vodi u poretku Kupa Hrvatske, dok je Josipa zauzela treće mjesto.