28 ruj 2023
Ivan Santini: Nastupom za Hrvatsku ispunio sam svoj najveći san
Naslovna slider

Ivan Santini: Nastupom za Hrvatsku ispunio sam svoj najveći san

Ponedjeljak donosi i okupljanje muške nogometne reprezentacije Hrvatske  za dvoboj protiv Islanda u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koji će se odigrati 11. lipnja u Reykjaviku.

Među dvadeset i trojicom odabranih nalazi se po drugi put i Zadranin, Ivan Santini. Debitantski nastup za „Vatrene“, Santini je upisao 27. svibnja kada je Hrvatska gostovala kod Meksika.

„Moj san je ispunjen i to je to. Debitirao sam za najdraži dres i to je dobar znak i pokazatelj da se moje igre prate. Iza mene  je odlična sezona u Caenu, dobio sam poziv izbornika Čačića i odigrao sam dosta dobro protiv Meksika. Bilo je predivno, tog nastupa sjećat ću se cijeli život“.

Priliku za stići do drugog nastupa Ivan će možda dobiti i protiv Iskanda.

„Kamo sreće, ja sam spreman i ukoliko mi izbornik ukaže povjerenje, vjerujem da ću ga i opravdati. Međutim, i sama činjenica da sam u ovom odabranom društvu za mene je velika nagrada.  Jedno je sigurno, naš napad (Mandžukić, Kalinić, Čop) i ja svakoj obrani zadao bi dosta problema, tako da se nadam da ćemo i protiv Islanda biti pravi i odnijeti sva tri boda“.

Uoči ovog sraza Hrvatska je u vodstvu s 13 bodova, drugoplasirani Island kojeg smo na Maksimiru porazili 2:0 ima za sada 10 bodova. Mini pripeme za ovaj ogled Vatreni će odraditi u Sv. Martinu na Muri.

Foto: HNS